Αποκαταστάσεις σε Νίκαια και Μέγα Λόγγο στη Ν. Λευκάδα

Αποκαταστάσεις σε Νίκαια και Μέγα Λόγγο στη Ν. Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 21/10/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Ένα διαχρονικό πρόβλημα μεγάλης σπουδαιότητας για τους κατοίκους της Νότιας Λευκάδας, και όχι μόνο, επιλύεται με τρόπο μόνιμο, ασφαλή και αποτελεσματικό.»

 

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο, κ. Γεώργιο Χόρτη, για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑ ΛΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΡΑΙΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», με προϋπολογισμό 100.474,63€, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΣΑΕ 571).

Το συγκεκριμένο έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης των προσβάσεων στις θέσεις Μέγα Λόγκος και Νίκαια, των κοινοτήτων Βασιλικής και Κοντάραινας του Δήμου Λευκάδας.  Το 2020, κι έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, κατέρρευσε η γέφυρα η οποία εξυπηρετούσε τις αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, πριν την θεμελίωση θα πραγματοποιηθούν γενικές εκσκαφές προκειμένου να απομακρυνθούν φερτά υλικά, και στη συνέχεια θα γίνει εξυγίανση με υλικό λατομείου. Στην συνέχεια θα διαστρωθεί σκυρόδεμα για εξομαλυντική στρώση κατηγορίας C12/15, και θα κατασκευαστούν ακρόβαθρα, πλάκα θεμελίωσης και πλάκα οροφής πάχους 0,60μ. Τέλος θα κατασκευαστούν πτερυγότοιχοι.  Επίσης θα κατασκευασθεί τοιχίο στην θέση Νίκαια, μήκους 9μ με καθαρό ύψος 3,20μ.

Συνεχίζουμε με έργα υποδομής για την βελτίωση της πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές του δήμου μας, και παρέχουμε την δυνατότητα αξιοπρεπούς επικοινωνίας σε όλους τους οικισμούς και περιοχές του δήμου, δεδομένων των απρόβλεπτων και έντονων καιρικών φαινομένων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *