Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Αποσύρεται ο Κεγκέρογλου

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Αποσύρεται ο Κεγκέρογλου

“Η υποψηφιότητα Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα”

Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου πως «κατεβαίνει» για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Σε ανακοίνωση του λέει ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου «αλλάζει τα δεδομένα» και αξιολογώντας τα νέα δεδομένα «η απόφασή μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας».
Ειδικότερα, στην αρχή της σχετικής ανακοίνωσης αναφέρει πως προτεραιότητά του είναι «η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές».
«Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία» προσθέτει έπειτα.
Έπειτα, ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες, «συντρόφους και συντρόφισσες» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να τιμά την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική ενέργεια και πράξη.
«Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση».

Και τώρα οι υποψήφιοι είναι έξι

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι ξανά έξι:

Νίκος Ανδρουλάκης

Παύλος Χρηστίδης

Χάρης Καστανίδης

Παύλος Γερουλάνος

Ανδρέας Λοβέρδος

Γιώργος Παπανδρέου

———————————–
Πηγή: sputniknews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *