Συνάντηση βουλευτή με γονείς ΑμΕΑ για μετεγκατάσταση ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Συνάντηση βουλευτή με γονείς ΑμΕΑ για μετεγκατάσταση ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 18 Οκτωβρίου 2021

 

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με τους γονείς και κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες για το θέμα της μετεγκατάστασης του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 

Κύκλο συναντήσεων είχε το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς με τους γονείς και κηδεμόνες παιδιών και ατόμων με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, με τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ. Άγγελο Βονιτσάνο, ενώ είχε επικοινωνία και με το Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, στον οποίο έστειλε και επιστολή, για το θέμα της εξασφάλισης οικοπέδου για τη μεταστέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Κατά τη συνάντηση με τους γονείς και τους κηδεμόνες παιδιών με αναπηρία (ΑμεΑ) και ειδικές ανάγκες συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) του Δήμου Λευκάδας, κυρίως σε σχέση με το κτιριακό. Ενημέρωσε του παρισταμένους σχετικά με τις πρωτοβουλίες του με στόχο την κατασκευή νέου κτιρίου για τη μετεγκατάσταση της δομής, εφόσον παραχωρήσει ο Δήμος οικόπεδο.

Αναφέρθηκε στις επαφές του με την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και ιδιαίτερα την επίσκεψη, τον Ιούνιο του 2021, τεχνικού κλιμακίου της ΚΤΥΠ ΑΕ στη Λευκάδα, με το οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές ενός τέτοιου έργου. Εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δοθεί μια πιο μακροπρόθεσμη λύση από τους προκατασκευασμένους οικίσκους στα Δικαστήρια, οι οποίοι θα κοστίσουν 400.000 ευρώ για ένα προσωρινό και όχι ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που δοθεί το οικόπεδο από το Δήμο έχει εξασφαλίσει, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ, την άμεση εκπόνηση της μελέτης ενώ παράλληλα έχω εξασφαλίσει και ένα σημαντικό ποσό για καθεαυτή την κατασκευή του έργου, έτσι ώστε να γίνει ένα νέο κτίριο κατάλληλο για τους σκοπούς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Επιπλέον, συζητήθηκε με τους γονείς ότι θα διερευνηθεί και η πιθανότητα κατασκευής ενός χώρου φιλοξενίας και στέγασης των ατόμων με αναπηρία από τη Λευκάδα, στον ίδιο χώρο με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Στη συνάντησή του με τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κ. Άγγελο Βονιτσάνο, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η μεταστέγασης της δομής και η μονιμοποίηση της λειτουργίας της, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα πολύτιμες υπηρεσίες, βοηθώντας παιδιά και άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες να απασχοληθούν δημιουργικά, να κοινωνικοποιηθούν και να ενταχθούν ομαλότερα στον κοινωνικό ιστό.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι πάγια άποψή μου ότι ο πολιτισμός κάθε χώρας και το επίπεδο του φαίνεται από τον τρόπο που στέκεται στο πλευρό των ατόμων που χρειάζονται βοήθεια. Γι’ αυτό θεωρώ ότι τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες θα πρέπει να έχουν μία μόνιμη, αξιοπρεπή στέγη για την απασχόληση και την ένταξή τους.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και οι εργαζόμενοί του κάνουν σπουδαία δουλειά, χρειάζονται όμως σταθερή και συνεπή στήριξη από το Δήμο και την πολιτεία. Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω κρύψει ότι από την πρώτη στιγμή είμαι υπέρ της μετεγκατάστασης της δομής σε μία σύγχρονη, μόνιμη στέγη, η οποία θα διαθέτει και κατάλληλους υπαίθριους χώρους. Από εκεί και πέρα βέβαια, είμαι στη διάθεση όλων για να συνεργαστούμε, ώστε να συνδράμουμε το μεγάλο αγώνα των γονέων και των κηδεμόνων και, κυρίως, να βοηθήσουμε τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους και να ενταχθούν ομαλά στον κοινωνικό ιστό.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *