Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

 

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα (13/10/2021) το πρωί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με θέματα το σχεδιασμό και τις δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και από χιονοπτώσεις και παγετό, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021-2022, αλλά και το επερχόμενο καιρικό σύστημα με το όνομα «Μπαλλός», που αναμένεται να επηρεάσει από την Πέμπτη 14/10/2021.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

«Η Π.Ε. Λευκάδας έχει προσαρμόσει το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ‘ΔΑΡΔΑΝΟΣ’ για τις πλημμύρες και ‘ΒΟΡΕΑΣ’ για τις χιονοπτώσεις & τον παγετό. Ο μηχανισμός μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

 

Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση τις επόμενες ημέρες να ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα ύψους 750.000 ευρώ σε σημαντικά υδατορέματα της Λευκάδας, αφού υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

 

Σε ότι αφορά στην επερχόμενη κακοκαιρία ‘ΜΠΑΛΛΟΣ’, επιπρόσθετα έχουμε αυξήσει την επαγρύπνηση και έχουμε θέσει σε επιφυλακή εργολάβους με χωρική διασπορά.

 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε σημαντική την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των πολιτών για τέτοιες καταστάσεις, και προς την κατεύθυνση αυτή, η Π.Ε. Λευκάδας εκδίδει δελτία τύπου και αναρτά στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης, οδηγίες αυτοπροστασίας, προειδοποιήσεις καιρού, κλπ. » ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
2021.10.13 @ Π.Ε. Λευκάδας: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) – Προετοιμασία ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος». #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΠολιτικήΠροστασία #CivilProtection #ΣΟΠΠ #Κακοκαιρία #Μπάλλος #Ballos #ExtremeWeather #ΓΓΠΠ #ΕΜΥ #MeteoAlarmEU #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας συμμετείχαν εκ μέρους της Π.Ε. Λευκάδας συμμετείχαν και οι:

 • Νικόλαος Μηλιώτης (Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας),
 • Αντώνης Δουβίτσας (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας),
 • Κολυβά Ευγενία (Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας),
 • Αντώνιος Σουρβίνος (Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων)
 • Γεώργιος Ναούμ (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΙΝ)
 • Αντώνης Θεοχάρης (Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λευκάδας),
 • Ευάγγελος Μοσχονάς (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λευκάδας), και
 • Χρυσούλα Παπαδάτου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λευκάδας),

ενώ εκ μέρους των λοιπών Φορέων και Αρχών συμμετείχαν οι:

 • Νικόλαος Χαλκιάς (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας),
 • Χριστοφάνης Σιώζος (Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Λευκάδας),
 • Αναστασία Μαρκεσίνη (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λευκάδας), και
 • Μαρία Σωτηροπούλου (Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *