Βελτίωση του δρόμου Πόντη-Νηρά με 183.621,27 Ευρώ

Βελτίωση του δρόμου Πόντη Νηρά με 183.621,27 Ευρώ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 6/10/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Θεραπεύουμε παραλήψεις και αστοχίες του παρελθόντος και παραδίδουμε ολοκληρωμένα έργα στους πολίτες».

 

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο, κ. Λεωνίδα Δρακάτο, για το έργο «Βελτίωση ασφάλειας οδικού τμήματος από θέση “ΠΟΝΤΗ” προς τη θέση “ΝΗΡΑ”, Δ.Ε. Απολλωνίων», με προϋπολογισμό 183.621,27€.

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη βελτίωση του οδικού δικτύου ανάμεσα από την “Πόντη” και τη “Νηρά”.  Πρόκειται για παρεμβάσεις, στο δρόμο μήκους 4977μ και μέσου πλάτους 5μ., που δεν προβλέφτηκαν στην αρχική εργολαβία, που υπογράφηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα το έργο να μην είναι ασφαλές για την κυκλοφορία.

Καθότι ο συγκεκριμένος δρόμος προβλέπεται να δεχθεί μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας και θα αποτελέσει τον πιο σύντομο δρόμο προς τις γνωστές νοτιοδυτικές παραλίες του νησιού, θα εκτελεστούν εργασίες για την βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου, όπως η τοποθέτηση πλευρικού χαλύβδινου στηθαίου ασφαλείας, μήκους 2000μ., διαγράμμιση σε όλο το μήκος του, τοποθέτηση όλων των ρυθμιστικών και πληροφοριακών πινακίδων του ΚΟΚ, καθώς και σκυροδέτηση του ερείσματος της οδού.

Η βελτίωση του συγκεκριμένου δρόμου, θα διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόντος του τόπου μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *