Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού

                                                                                                    Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού

   Λευκάδα 5/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 η επίσκεψη της Δημοτικής αντιπροσωπείας από την Οδησσό της Ουκρανίας στη Λευκάδα, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας,  κατά την τετραήμερη παραμονή τους στη Λευκάδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εκπληκτική συναυλία της Μαντολινάτας του Ορφέα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου με σολίστ τον Βαλεντίνο Σταματέλο.

Επίσης ξεναγήθηκαν στον πρόσφατα ανακαινισμένο ναό της Παναγίας των Εισοδίων από τον π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη οποίος διαθέτει ιστορικά κειμήλια προερχόμενα από την Οδησσό.

Η αντιπροσωπεία δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας και να την προσκαλέσει, μέσω του Προέδρου της Φίλιππου Μελά, στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών της Οδησσού τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Αγιομαυρίτικη Παρέα με το επτανησιακό ταμπεραμέντο της ψυχαγώγησε τους φίλους από την Οδησσό οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Γεύση από την ορεινή Λευκάδα δόθηκε στους φιλοξενούμενους με επίσκεψη στους Σφακιώτες και την Καρυά. Ειδικότερα στην Καρυά έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Απόλλωνα από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Σπύρο Κατωπόδη και τον Πρόεδρο του Απόλλωνα, Νίκο Αραβανή.

Στο Νυδρί η αποστολή φωτογραφήθηκε στο άγαλμα του Ωνάση και ξεναγήθηκε με καραβάκι σε Σκορπιό και Μαδουρή με στάση για μπάνιο σε παραλία του Σκορπιού

Στη συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Λευκάδας  τέθηκαν θέματα:

  • Πολιτιστικού ενδιαφέροντος :
  • Πρόσκληση φολκλορικού συγκροτήματος από την Οδησσό στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας και αντίστοιχη συμμετοχή Λευκαδίτικου φολκλορικού συγκροτήματος στο EthhoFest της Οδησσού
  • Συμμετοχή της Μαντολινάτας του Ορφέα Λευκάδας σε πολιτιστική εκδήλωση στην Οδησσό.
  • Ανταλλαγή φιλαρμονικών των δυο πόλεων.
  • Σχεδιασμός ενός τοποσήμου στην πόλη της Λευκάδας το οποίο θα αποτελέσει μνημείο αναφοράς στην αδελφοποίηση των δυο Δήμων .
  • Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τη Λευκάδα στην Οδησσό.
  • Διοργάνωση σεμιναρίων αγιογραφίας για Ουκρανούς στη Λευκάδα.

 

  • Τουριστικής προβολής :

– Από κοινού επαφές με αεροπορικές εταιρείες  (Ryanair , SKY Up) για το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων Πρέβεζα/ Άκτιο-Οδησσός.

– Συμμετοχή της Λευκάδας στην Εβδομάδα Τουρισμού της Οδησσού.

 

  • Εκπαιδευτικών προγραμμάτων :

–  Σύνδεση του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας με αντίστοιχο σχολείο της Οδησσού.

– Συνεργασία του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λευκάδας με αντίστοιχο Ινστιτούτο της Οδησσού .

– Διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοξενίας 20 φοιτητών ελληνικής γλώσσας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Οδησσού και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

 

  • Αθλητικών διοργανώσεων :

-Πρόσκληση για συμμετοχή αθλητών στον Πράσινο Ημιμαραθώνιο της Λευκάδας

– Αποστολή αθλητών από τη Λευκάδα σε αθλητικές διοργανώσεις της Οδησσού.

Για την εκτέλεση των προτάσεων που κατατέθηκαν συμφωνήθηκε η άμεση ενεργοποίηση όλων των φορέων των δυο Δήμων.

Οι δεσμοί φιλίας  των δυο πόλεων Λευκάδας- Οδησσού παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο με τίτλο « Η συμβολή της Λευκάδας στη διαμόρφωση της κοινωνίας της Οδησσού» και στην οποία συμμετείχαν  οι ομιλητές :

  • Liliia Bilousova- Ιστορικός, Αρχειονόμος, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας για την Ιστορία της Διπλωματίας και των Διεθνών Σχέσεων (Ουκρανία)
  • Βασίλης Καρδάσης- καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Χριστίνα Παπακώστα – Ιστορικός , υπ. Διδ. Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Η δημοτική αντιπροσωπεία από την Οδησσό αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη Λευκάδα ανανεώνοντας το ραντεβού των δυο πόλεων σύντομα στην Οδησσό.

Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού Ολοκλήρωση επίσκεψης της Δημοτικής αντιπροσωπείας Οδησσού

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *