3.404.524 ευρώ για την αγροτική οδοποιία

3.404.524 ευρώ για την αγροτική οδοποιία

3.404.524 ευρώ για την αγροτική οδοποιία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 1/10/2021

3.404.524 ευρώ για την αγροτική οδοποιία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Το μεγαλύτερο έργο για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Λευκάδα, με προϋπολογισμού 3.404.524,00€. Οι δεσμεύσεις μας για την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα υλοποιούνται άμεσα και αποτελεσματικά».

 

Την ένταξη του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λευκάδας» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, με προϋπολογισμό 3.404.524,00€.  Το έργο αφορά τη βελτίωση αγροτικών οδών του Δήμου Λευκάδας και περιλαμβάνει δύο (2) υποέργα:

1) Εργασίες βελτίωσης αγροτικών δρόμων σε 14 κοινότητες με ασφαλτόστρωση-τσιμεντόστρωση συνολικά περίπου 13 χιλιομέτρων, π/υ 2.404.524€.

2) Προμήθεια υλικών για την αποκατάσταση αγροτικών οδών με τα συνοδά τους έργα (εξυγιάνσεις, μικρά τεχνικά κλπ), σε 23 κοινότητες και συνολικού μήκους άνω των 15 χιλιομέτρων, π/υ 1.000.000€.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι: “πρόκειται για ένα σπουδαίο για την Λευκάδα έργο με σαφή αναπτυξιακό χαρακτήρα το οποίο θα συμβάλλει στην ασφαλέστερη, ταχύτερη και απρόσκοπτη μετάβαση των αγροτών μας και όχι μόνο στις εκμεταλλεύσεις τους. Εν αναμονή και των άλλων εντάξεων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για τα έργα που έχουμε υποβάλλει, οφείλω να ευχαριστήσω τα στελέχη των υπουργείων που αξιολόγησαν την πρότασή μας καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα για την απόφαση ένταξη της πρότασης που υπέβαλε ο δήμος μας.”

Συνεχίζουμε με προγραμματισμό, και εκμεταλλευόμενοι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας και συμβάλλουμε στην δημιουργία της πανθομολογούμενης ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *