Επιστολή-διαμαρτυρία της Γραμματέως του Πνευματικού Κέντρου

Επιστολή διαμαρτυρία της Γραμματέως του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου

ΠΡΟΣ ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Κύριε Πρόεδρε,

κυρία Αντιπροεδρε,

αγαπητά μέλη του Δ. Σ. του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας,

 

αφού έλαβα την πρόσκληση που μου απευθυνατε ως μέλος που είμαι, προκειμενου να παραβρεθώ σε συνεδρίαση του Δ. Σ. του Π. Κ. Λευκάδας,  για να συζητηθούν τρέχοντα θέματα και να παρθούν αποφάσεις την προσεχή Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 16.00, θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για τον τρόπο διεξαγωγης της, δηλαδή να πραγματοποιηθεί  μέσω  τηλεδιάσκεψης και όχι δια ζώσης, παραθετοντας τα παρακάτω επιχειρηματα:

Ως εκπαιδευτικός που είμαι,  ανήκω σε έναν σύλλογο διδασκόντων,  που αποτελείται από 30 εκπαιδευτικούς. Οι συνεδριάσεις του συλλόγου μας είναι πολύ συχνές, γίνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα, στο Γραφείο την Καθηγητών, αίθουσα μισή σε χωρητικότητα από την αίθουσα συνεδριάσεων του Π. Κ., προκειμένου να συζητάμε και να πραγματοποιούμε τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας. Μέσα στις διδακτικές αίθουσες βρίσκονται πάνω – κάτω 25 μαθητές, ενώ πολλοί από τους διδάσκοντες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ανακαλύπτουμε μέσα στην εβδομάδα και στις τάξεις μας μαθητές και μαθήτριες θετικούς στον COVID 19 και φροντίζουμε τα παιδιά μας με αγάπη και στοργή, ώσπου να βρεθεί ασφαλής τρόπος επιστροφής στο σπίτι τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων. Έτσι λοιπόν και στο πλαίσιο της ισότητας ανάμεσα στις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, θεωρώ ότι τα εμβολιασμένα μέλη του Δ. Σ., οφείλουν να συνεδριάζουν  δια ζώσης, λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις για την αποφυγή της διάδοσης του ιού, τα δε ανεμβολίαστα μέλη προσκομίζοντας rapid test 24 ωρών.

Άλλωστε, η προσωπική επαφή ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου μας είναι επιβεβλημένη, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούμε ένα όργανο, το οποίο θα συναντιέται μέσα από το γυαλί.

Για τους παραπάνω λόγους και αφού σεβαστούμε μόνο το ωράριο της εργασίας των συναδέλφων μας μελών του Δ. Σ., παρακαλώ θερμά, οι συνεδριάσεις μας από δω και πέρα να γίνονται δια ζώσης, αρχής γενομένης από αυτήν της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου.

 

Με εκτίμηση

Η Γενική Γραμματέας του Δ. Σ. του  Π. Κ. –

εντεταλμένη της Δημοτικής Παράταξης

“ΌΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”

Αθανασία Καζολή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *