Ο Δήμος Λευκάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Λευκάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 27/9/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

 

Ο Δήμος Λευκάδας θα συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με θέμα, «Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα».  Τυπικά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διαρκεί από τις 16/9 έως 22/9. Βλέποντας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιες παρεμβάσεις σε πρακτικό επίπεδο, αποφασίστηκε να τροποποιήσουμε τις ημερομηνίες.  Έτσι, εκτός από τις καθιερωμένες μας δράσεις, όπως η ποδηλατάδα στην πόλη της Λευκάδας, (3/10 18:00 – εκκίνηση από το Πνευματικό Κέντρο), και το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής, για τους μικρότερους πολίτες μας, (3/10 16:00-18:00 – στον χώρο του παρκινγκ πίσω από το Πνευματικό Κέντρο), θα προχωρήσουμε και στις παρακάτω παρεμβάσεις:

Πεζοδρόμηση 2-4/10/2021 (Σάββατο 2/10 από τις 6μμ έως Δευτέρα 4/10 6πμ)

Για το Σαββατοκύριακο 2-3/10, θα πεζοδρομηθούν οι δημοτικοί οδοί Τσαβαλά & Σκιαδαρέση, (από το την είσοδο προς την παλιά πόλη στον κυκλικό κόμβο της αστυνομίας/Meating Point, έως και τους υπόγειους κάδους στην πλατεία Μαρκά). Σκοπός είναι να δούμε πρακτικά αν μπορεί να είναι λειτουργική η πόλη μας στην περίπτωση που πεζοδρομηθεί η παλιά πόλη εξ ολοκλήρου.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, θα πεζοδρομηθεί και η οδός Άγγελου Σικελιανού.

 

Παρέμβαση 1η – Διαγράμμιση στη Γολέμη

Διαγράμμιση οδοστρώματος πλάτους 1,5μ. με κίτρινη γραμμή από την πλευρά των καταστημάτων, όπου θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των δικύκλων και οχημάτων.  Η λωρίδα αυτή θα λειτουργεί ως προέκταση του πεζοδρομίου.

Ο Δήμος Λευκάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 Παρέμβαση 2η – Δημιουργία θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα οχήματα

Δημιουργία χώρων στάθμευσης αποκλειστικά για δίκυκλα με πράσινη διαγράμμιση.

Ο Δήμος Λευκάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συγκεκριμένα:

  • Επιπλέον του ήδη διαμορφωμένου χώρου από την γέφυρα Πόντε έως την πιάτσα των ταξί, θα χωροθετηθεί περιοχή σε όλο το μήκος του οδοστρώματος κατά το μήκος των σημαιών , του πάρκου της παραλίας.
  • Θα χωροθετηθεί ο χώρος κατά μήκος της νησίδας όπου υπήρχε το περίπτερο.
  • Στο παρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου επί της οδού Δημητρίου Γολέμη, θα χωροθετηθεί ο χώρος πίσω από το περίπτερο.

Ο Δήμος Λευκάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Τα συμπεράσματα της πιλοτικής εφαρμογής των προαναφερόμενων μέτρων θα αξιολογηθούν από τον δήμο μας, και ίσως αποτελέσουν μια καλή πρακτική για την παγίωσή τους. Καλούμε φορείς, οργανώσεις, συλλόγους, και κυρίως μαθητές και κατοίκους, να συμμετάσχουν στις δράσεις τηρουμένων βεβαίως των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Σκοπός της δημοτικής αρχής δεν είναι απλά να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ως τυπική διαδικασία, αλλά με την ευκαιρία αυτή να υλοποιήσει  παρεμβάσεις και δράσεις οι οποίες να συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.  Η ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και η ασφάλεια των παιδιών και των ενηλίκων, ήταν και θα είναι προτεραιότητα μας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *