Η Πρωτοβουλία Αγροτών για την μη εκποίηση του ΤΑΟΛ

Η Πρωτοβουλία Αγροτών για την μη εκποίηση του ΤΑΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λευκάδα 21/9/2021

Η Πρωτοβουλία Αγροτών Λευκάδας χαιρετίζει όλους όσους παρευρέθηκαν στα δικαστήρια την Δευτέρα 20  Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του οινοποιείου και την ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της περιοχής του κάστρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να βγει σε δύο μήνες, όμως η απόφαση της κοινής γνώμης και των κατοίκων της Λευκάδας έχει βγει: το ΤΑΟΛ και οι αγρότες δεν  πωλούν την περιουσία τους με πρόσχημα την εξόφληση ενός ρυθμισμένου (από το 2006) χρέους.

Ο πολύμηνος αγώνας πέτυχε  μέχρι  τώρα την διατήρηση  της περιουσίας του ΤΑΟΛ και των αγροτών.

Ωστόσο, τα σχέδια της Διοίκησης του ΤΑΟΛ θα επανέλθουν ίσως με άλλο τρόπο και μορφή. Γι αυτό απαιτείται επαγρύπνηση και η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση όλων των δυνάμεων που αντιτίθενται σ αυτές τις επιλογές.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας, καλεί τους πυρήνες σε κάθε χωριό, να προχωρήσουν σε ανοιχτές συνελεύσεις όπου θα καθοριστεί το πρόγραμμα του αγώνα από δω και πέρα. Επίσης θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την πορεία του ΤΑΟΛ και τον ρόλο του στις σημερινές συνθήκες, σε όλους τους Λευκαδίτες, σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης και του χωριού.

Για τον σκοπό αυτό θα διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση άμεσα και καλεί κάθε φορέα, κάθε αγρότη, κάθε Λευκαδίτη να γίνει αρωγός και συνδιοργανωτής σε αυτή την πορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *