Ο βουλευτής Θ. Καββαδάς για το πρώτο κουδούνι

Ο βουλευτής Θ. Καββαδάς για το πρώτο κουδούνι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

 

Στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Λευκάδας βρέθηκε σήμερα για τον αγιασμό ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο, στο προαύλιο του σχολείου, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών, καθηγητών, καθώς και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Πέτρου Αγγελόπουλου και άλλων φορέων.

Στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής ανέφερε ότι, έπειτα από τα δύο δύσκολα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, ευχή και επιδίωξη όλων είναι φέτος τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνουν ανοιχτά και να μην κλείσει ούτε μία τάξη, ούτε για μία μέρα. Έκανε ξεχωριστή αναφορά στη λειτουργία, για πρώτη φορά φέτος, Πειραματικού Λυκείου στη Λευκάδα, ενός από τα 7 νέα πειραματικά λύκεια που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα, ενώ στους τελειόφοιτους της τρίτης τάξης του Λυκείου,  οι οποίοι στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες, ευχήθηκε να κυνηγήσουν με πείσμα και θάρρος τα όνειρά τους και να τα κάνουν πραγματικότητα.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε σήμερα μία νέα σχολική χρονιά, για την οποία όλοι ευχόμαστε να κυλήσει πιο ομαλά, χωρίς τις δυσκολίες που είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια εξαιτίας του COVID-19. Το σχολείο είναι ο ναός της γνώσης, ο φυσικός χώρος της παιδείας και της σχολικής κοινότητας, ο τόπος όπου τα παιδιά συναντούν τους φίλους τους, όπου απορροφούν τη γνώση απευθείας από τους δασκάλους τους. Θέλουμε να μείνει ανοιχτό.

Ευελπιστώ ότι, με τις οδηγίες και τα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία μας θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για όλους και, κυρίως, για τους μαθητές, όλη τη σχολική χρονιά. Καλώ όλα τα παιδιά να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής που έχουν διδαχθεί, να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις, ώστε να παραμείνουν ασφαλή.

Επέλεξα φέτος να παραστώ στον αγιασμό του νέου Πειραματικού Λυκείου, διότι θεωρώ ότι αποτελεί μία μεγάλη αναβάθμιση για την παιδεία στο νησί μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αλλά και υπερήφανος, που πετύχαμε να λειτουργήσει από φέτος. Οι μαθητές που κληρώθηκαν για να φοιτήσουν στην πρώτη τάξη, θα βιώσουν ένα σχολείο διαφορετικό από αυτό που είχαν μάθει, με νέες διδακτικές μεθόδους και μέσα διδασκαλίας, διαφορετικά προγράμματα, επιπλέον δραστηριότητες. Στόχος μας, να επεκτείνουμε την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών σε όλα τα σχολεία, να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές καλύτερη Παιδεία.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και της μαθήτριες της Λευκάδας, Καλή Πρόοδο. Μαζί με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, να έχουν μια Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά, με ασφάλεια, με νέες γνώσεις και εμπειρίες, με αισιοδοξία και όνειρα για το μέλλον. Καλή Αρχή!»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *