Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά συζήτηση θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά συζήτηση θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας 

κ. Πρόεδρε,

 

Το ζήτημα της «αξιοποίησης» του τουριστικού περιπτέρου στην περιοχή του Κάστρου με την παραχώρηση-εκμίσθωση σε ιδιώτη, παραμένει στην επικαιρότητα και αφορά το σύνολο των Λευκαδιτών καθώς και πλήθους ντόπιων, κυρίως, επισκεπτών του νησιού μας.

Η πρόσφατη εξέλιξη με την κατάθεση νέας μελέτης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προς το Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων Ιονίων Νήσων είναι σημαντική και πρέπει να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε πως πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα που αφορά την ευρύτερη περιοχή του Κάστρου ώστε να υπάρξει ενημέρωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη Δημοτική Αρχή για το περιεχόμενο της μελέτης.

 

Το τελευταίο διάστημα γίνονται ενέργειες στην τοπική κοινωνία της Λευκάδας προκειμένου να αναδειχθεί το ζήτημα της περιοχής του κάστρου και να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του από τις απόπειρες ιδιωτικοποίησης.

Το βασικό ζήτημα δεν είναι τα όποια εμπόδια τεθούν από επιτροπές ή ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά η ουσιαστική σταθερή εναντίωση του λευκαδίτικου λαού, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου ως θεσμικού οργάνου που εκφράζει τους Λευκαδίτες, σε αντιλαϊκές επιλογές παραχωρήσεων-εκμισθώσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα νομικά εμπόδια που υπάρχουν και μπορούν να αποτρέψουν, προσωρινά, κάποιες εξελίξεις της ιδιωτικοποίησης δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα, μπορεί η κυβέρνηση σε συννενόηση με την Τοπική Διοίκηση να υπερκεράσουν αυτά τα εμπόδια. Τότε το λόγο έχει μόνο η λαϊκή διεκδίκηση και η πίεση  ενάντια σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και «κινούν τα νήματα» της ιδιωτικοποίησης. Γιατί αν «αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ», τότε οι όποιες δεσμεύσεις γίνονται σήμερα για «ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση» στη παραλία θα καταπατηθούν με την πρώτη ευκαιρία.

 

Η διατυπωμένη θέση μας είναι ότι μπορεί και πρέπει να συμβάλλει o ο ίδιος ο Δήμος μας στην αναβάθμιση της περιοχής ώστε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αναβαθμισμένες και προσιτές υπηρεσίες με πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Με δικά του μέσα ο Δήμος να διαμορφώσει το χώρο με τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του, διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο- κοινωφελή του χαρακτήρα.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βερροιώτης Βαγγέλης

Βεροιώτης Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *