Υπογράφηκε η σύμβαση των μελετών για τις εκκλησίες Αθανίου

Υπογράφηκε η σύμβαση των μελετών για τις εκκλησίες Αθανίου

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Υπογράφηκε η σύμβαση για τις μελέτες αποκατάστασης των εκκλησιών στο Αθάνι Λευκάδας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ

 

Την σύμβαση για τη μελέτη ««Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας στην Ανακατασκευή, Αποκατάσταση ζημιών δύο (2) Εκκλησιών στον οικισμό Αθανίου Π.Ε. Λευκάδα», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, υπέγραψε χθες (2/9/2021) η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Υπογράφηκε η σύμβαση των μελετών για τις εκκλησίες Αθανίου

«Η πολυαναμενόμενη αποκατάσταση των δύο εκκλησιών του Αθανίου, που επλήγησαν από το σεισμό του 2015, επιτέλους παίρνει το δρόμο της, καθώς σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση οι μελέτες να έχουν ανάδοχο.

 

Στο ξεκίνημα της θητείας μας αντιμετωπίσαμε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για τη μεγάλη καθυστέρηση των προηγούμενων ετών. Ανταποκρινόμενοι πλήρως στο δίκαιο αίτημά τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, ξεπεράσαμε ζητήματα, επιταχύναμε διαδικασίες που επί χρόνια έμεναν υποσχέσεις και πλέον το πρώτο ουσιαστικό βήμα είναι πραγματικότητα» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Οι μελέτες αφορούν δύο σημαντικά εκκλησιαστικά μνημεία:

  • τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αθανίου, ο οποίος υπέστη ολοσχερή κατάρρευση και για τον οποίο θα εκπονηθεί μελέτη ανέγερσης, και
  • τον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Αθανίου, ο οποίος υπέστη πολύ σοβαρές βλάβες και για τον οποίο θα εκπονηθεί μελέτης επισκευής & αποκατάστασης.

 

Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος έχει την υποχρέωση σύνταξης τόσο των απαραίτητων μελετών (τοπογραφικές, αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές, κλπ.) όσο και των σχετικών τευχών δημοπράτησης, ώστε να προχωρήσει γρήγορα μετά η δημοπράτηση έργου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *