Το Α.ΜΕ.Λ. ζητά άμεση συνεδρίαση του Δ. Σ. για Περίπτερο και ΤΑΟΛ

Το Α.ΜΕ.Λ. ζητά άμεση συνεδρίαση του Δ. Σ. για Περίπτερο και ΤΑΟΛ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Α.ΜΕ.Λ)

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ-ΤΑΟΛ

Πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εισήγαγε στο Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων Ιονίων στην Κέρκυρα για γνωμοδότηση/ έγκριση νέα μελέτη που αφορά στο Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο.

Επειδή:

Έχουμε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εδώ και μήνες ζητώντας την ακύρωση ως παράνομης και ανυπόστατης της παραχώρησης στην εταιρεία ΝΟΤΙΟΝ του Τουριστικού Περίπτερου και των λουτρικών εγκαταστάσεων στο Κάστρο για 25 χρόνια.

Η προσφυγή μας αυτή έφθασε μέχρι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο ενημερώθηκε.

Η αρχική μελέτη για το τουριστικό περίπτερο που κατάθεσε προ μηνών η Διοίκηση του Λ. Τ. Λευκάδας απορρίφθηκε ως γνωστόν ομόφωνα από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Λευκάδας.

Επειδή το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του ΤΑΟΛ αποφάσισε την πώληση στην ίδια εταιρεία ,μέσα από διαδικτυακή «συνέλευση» της ιδιοκτησίας του ΤΑΟΛ στην περιοχή του Κάστρου και κατά αυτής της απόφασης δεκάδες αγρότες της Λευκάδας έχουν καταφύγει στα δικαστήρια καταγγέλλοντας την ως παράνομη.

Επειδή εκατοντάδες συμπολίτες μας μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που αναπτύσσονται καθημερινά στη Λευκάδα κινητοποιούνται και αντιτάσσονται σε αυτό το ξεπούλημα που επιχειρείται συνολικά στο Κάστρο από το ΤΑΟΛ ως το Τουριστικό Περίπτερο

Ζητάμε:

1.Την άμεση ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων για την νέα μελέτη (τεύχη & σχέδια) και συνολικά του φακέλου που κατέθεσε η Διοίκηση του Λ. Τ. Λευκάδας στην Κέρκυρα.

2.Την κοινοποίηση των τυχόν αποφάσεων της Αρχαιολογίας που έχουν ληφθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα.

3.Την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ώστε να αποφασίσει συνολικά επί του θέματος.

Ο επικεφαλής της Α.ΜΕ.Λ

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δημοτικός σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *