Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Λευκάδας

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Λευκάδας

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Λευκάδας» – Αυτοψία στο έργο από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων

 

Αυτοψία στις εργασίες αναστήλωσης που πραγματοποιούνται στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στην πόλη της Λευκάδας, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς, και η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας (ΕΦΑΑΙΤΛ), Ολυμπία Βικάτου, όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών από τους μηχανικούς και τους αρχαιολόγους του έργου.

 

«Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πέρσι το καλοκαίρι και ήδη, ένα χρόνο μετά, οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Είναι συνεχής η συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, και τόσο εγώ όσο και η κα. Βικάτου, παρακολουθούμε στενά την πρόοδο των εργασιών, ώστε τα όποια ζητήματα προκύπτουν να αντιμετωπίζονται άμεσα. Έως τώρα τα πράγματα εξελίσσονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ώστε ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο στο κέντρο της Λευκάδας, να αποκατασταθεί και να αποδοθεί σύντομα στην τοπική κοινωνία» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Λευκάδας» έχει προϋπολογισμό 580.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *