Χρηματοδότηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης για το κτήμα “Πασσά”

Χρηματοδότηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης για το κτήμα “Πασσά”

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Πρώτο ουσιαστικό βήμα για την ανάπλαση και αξιοποίηση του Κτήματος Πασά» – Χρηματοδότηση για την εκπόνηση Οικονομοτεχνικής Μελέτης

 

Σε χρηματοδότηση της εκπόνησης Οικονομοτεχνικής Μελέτης για την ανάπλαση και αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Πασά, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Η χρηματοδότηση της μελέτης θα γίνει από ιδίους πόρους της Π.Ε. Λευκάδας και ήδη εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά την τελευταία αναμόρφωση (28/8/2021) του Προϋπολογισμού της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

«Η προστασία και αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Κτήματος Πασά, αποτέλεσε εξαρχής μια προοπτική που μας προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για χώρο ιδιαίτερης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας για τη Λευκάδα. Έτσι, κάνουμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση αυτού του υποβαθμισμένου, για δεκαετίες, κτήματος.

 

Στόχος είναι η ολιστική ανάπλαση του κτήματος σε έναν προστατευμένο πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, εντός του οποίου θα δύναται να αναπτύσσονται δραστηριότητες πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, κλπ.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού μας για τη διατήρηση του περιβαλλοντικού μας αποθέματος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση της ελκυστικότητας των νησιών μας», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *