Η Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Ν. για την μελέτη για το κτήμα Πασά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Ν. για τον Προϋπολογισμό & το κτήμα Πασά

Τοποθέτηση της περιφερειακής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ευγενίας Κολυβά για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την προσθήκη χρηματοδότησης μελέτης για το «κτήμα Πασσά»

28-8-21

 

Με τη σημερινή έγκριση χρηματοδότησης για μελέτη για το κτήμα Πασά μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος, αν το θελήσει η Περιφερειακή αρχή, ώστε να γίνει η περιοχή ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Λευκάδα, όπως ήταν εδώ και δεκαετίες.

Μπορεί να ανοίξει ο δρόμος έτσι ώστε να αναβιώσει στην περιοχή το οικιστικό συγκρότημα κατασκηνώσεων για τη νεολαία ολόκληρου του νησιού και όχι μόνο.

Πρέπει να γίνει πράξη η απαίτηση πολλών κατοίκων της περιοχής αλλά και όλου του νησιού να ξαναποκτήσει η περιοχή, που τόσα χρόνια ρημάζει και είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τον παλιότερο χαρακτήρα της και να παραμείνει προς όφελος του λαού και της τοπικής κοινωνίας.

Εκφράζουμε από τώρα τη θέση μας, έτσι ώστε αυτή η μελέτη να είναι το πρώτο βήμα για την ξαναδημιουργία στην περιοχή ενός πολυχώρου που θα περιλαμβάνει κατασκηνώσεις, δηλαδή δυνατότητα διαμονής παιδιών των λαϊκών οικογενειών τους θερινούς μήνες, αλλά και να αποτελεί πόλο αθλητισμού και πολιτισμού, με τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας, σεβόμενοι το περιβάλλον της περιοχής. Ο συγκεκριμένος χώρος να έχει δημόσιο χαρακτήρα και να μην εμπλακεί κανένας ιδιώτης στη διαχείριση και στη λειτουργία του διασφαλίζοντας έτσι τον κοινωφελή και όχι τον κερδοσκοπικό του χαρακτήρα.

Είναι στο χέρι της περιφερειακής αρχής να δώσει στο λαό της περιοχής ένα έργο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για ψυχαγωγία, άθληση και πολιτισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *