Επισκευή του δρόμου Φτέρης -Πόρου

Επισκευή του δρόμου Φτέρης Πόρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε δημοτικά οδικά δίκτυα για την απρόσκοπτη διέλευση των κατοίκων και των επισκεπτών».

Υπογράφηκε η σύμβαση από τον Δήμαρχο Λευκάδας και τον ανάδοχο του έργου για την «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΑΜΑΝΑΤΟ ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΟΡΟΥ», προϋπολογισμού 46.999,99€, την 26η Αυγούστου 2021.

Το συγκεκριμένο έργο, βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, προβλέπει εργασίες επισκευής-συντήρησης του δρόμου που οδηγεί από την θέση Αλαμανάτο προς τον οικισμό Πόρου, ΔΕ Ελλομένου, Δήμου Λευκάδας. Ο συγκεκριμένος δρόμος  είχε υποστεί φθορές από τις έντονες κακοκαιρίες του χειμώνα, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστος.

Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε περίπου 1000μ του δρόμου, όπως ισοπέδωση και διαμόρφωση των δρόμων με σκαπτικό μηχάνημα, εξυγίανση του καταστρώματος της οδού και κατασκευή υπόβασης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν τμηματικά εργασίες διάστρωσης σκυροδέρματος κατηγορίας C16/20 επί δομικού πλέγματος, σε συνολικό μήκος περίπου 700μ.

Το έργο που θα ενώνει τον οικισμό του Πόρου με την παραλία της Φτέρης, θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 24-11-2021.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *