Νέα γενιά μωρών καρέττα-καρέττα στον Αη-Γιάννη!

Νέα “φουρνιά” μωρών καρέτα καρέτα στον Αη Γιάννη!

Μια νέα “φουρνιά” μωρών καρέττα-καρέττα μας προέκυψαε χθες στην παραλία του Αη-Γιάννη στη Λευκάδα, την οποία ως γνωστόν έχουν επιλέξει οι μαμάδες καρέττα-καρέττα σαν το κατάλληλο μέρος για να δουν το φεγγάρι για πρώτη φορά τα νεο-εκκολαυθέντα καρεττάκια-καρεττάκια.

Νέα “φουρνιά” μωρών καρέτα καρέτα στον Αη Γιάννη!

Το ευχάριστο νέο κοινοποίησε ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός μέσω του λογαριασμού του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (fb) ως εξής:

***

“Η φύση πιστή στο ραντεβού της. Με διαφορά μιας ημέρας, για 2η συνεχόμενη χρονιά, είχαμε γεννητούρια 40 μικρών χελώνων caretta caretta, στην παραλία του Αγ. Ιωάννη. Η ολονύκτια προσπάθεια των εθελοντών και το κλείσιμο των φώτων συνετέλεσαν στο να έχουμε μία μόνο απώλεια.
Από κοντά και τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον δήμο, με την κατασκευή ενός σκελετού χελώνας, ως κάδου θαλάσσιων και παράκτιων απορριμμάτων, στην ίδια περιοχή, περνώντας το αντίστοιχο οικολογικό μήνυμα. Ας μην αναφέρω καλύτερα την ποσότητα των απορριμμάτων που περισυλλέγει καθημερινά ο δήμος, από την περιοχή.
Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους”.
***
Να μας ζήσουν και να μακροημερεύσουν τα μικρά καρεττάκια-καρεττάκια  δήμαρχε, αν και προορισμός τους είναι απλά να καταγραφούν σαν “Λευκαδίτες” και αμέσως μετά …μπλουμ και μην τα είδατε, μην τα απαντήσατε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *