Εργατικό Κέντρο: Η Α΄φάση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

Εργατικό Κέντρο: Η Α΄φάση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας ενημερώνει ότι απεστάλησαν, σε δυο δόσεις, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Αυγούστου, τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 18 Αυγούστου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου, καθώς επίσης και τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας. Τα είδη πρώτης ανάγκης στάλθηκαν απευθείας στο «Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης πυροπλήκτων» που έχει συγκροτηθεί από συνδικάτα εργαζομένων, και επιτροπές αγώνα της περιοχής και βρίσκεται στη Στροφυλιά της Β. Εύβοιας.

Με νεότερη ανακοίνωση θα προσδιοριστεί η συνέχεια της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας- Βόνιτσας ευχαριστεί όλους όσους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, σωματεία, εργαζόμενοι και νεολαία, για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας με την συμβολική του αυτή πρωτοβουλία, ανέδειξε για ακόμη μια φορά ότι η αλληλεγγύη αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα του ταξικού κινήματος, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πολιτικές που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ, που μαυρίζουν τις ζωές μας.

Η αυταπάρνηση και ο ηρωισμός που έδειξε ο λαός μας με τις πρωτοβουλίες του, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα πύρινα μέτωπα, πρέπει να αξιοποιηθεί στη δράση μας παραπέρα. Κανένα συγχωροχάρτι στις εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που αφήνει τα δάση απροστάτευτα, τον λαό να καίγεται το καλοκαίρι, να πνίγεται τον χειμώνα και να μένει στο έλεος μετά από σεισμούς.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στο συλλαλητήριο που καλούν το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και οι Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου στη Στροφυλιά.

Απαιτούμε:

  • Να καταγραφούν άμεσα και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές, να αποζημιωθούν στο 100% οι πυρόπληκτοι σε όλες τις περιοχές.
  • Να στηριχτεί το εισόδημά τους.
  • Να γίνουν αντιπλημμυρικά- αντιπυρικά έργα αντισεισμικής θωράκισης σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν μέτρα πρόληψης και διαχείρισης των δασών, καμιά επιχειρηματική δράση στα καμένα.

 

Ο λαός έδειξε, ότι όταν πάρει την υπόθεση στα χέρια του, έχει τη δύναμη να κάνει βήματα μπροστά για την υπεράσπιση και την καλυτέρευση της ζωής του.

21-8-21

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *