Συναντήσεις του βουλευτή με υπουργούς για τον αγωγό ύδρευσης

Συναντήσεις του βουλευτή με υπουργούς για τον αγωγό ύδρευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 29 Ιουλίου 2021

 

Συναντήσεις Θανάση Καββαδά με τους Υπουργούς Κώστα Καραμανλή και Θεόδωρο Σκυλακάκη για να προχωρήσει άμεσα σε υλοποίηση ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας προϋπολογισμού 130 εκ. ευρώ

 

Σειρά πρωτοβουλιών για το σημαντικό θέμα της υδροδότησης σε περιοχές της Λευκάδας ανέλαβε στη διάρκεια της εβδομάδας ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο Βουλευτής βρέθηκε στους Τσουκαλάδες, όπου ενημέρωσε τους κατοίκους για τον αγωγό υδροδότησης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, που η Κυβέρνηση ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης, άκουσε τα προβλήματα και δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για να δοθεί προτεραιότητα στη δρομολόγηση του έργου.

Ακολούθησε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, κ.Κώστα Καραμανλή, όπου περιέγραψε με λεπτομέρειες τα προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές όπως οι Τσουκαλάδες, η Λυγιά, η Απόλπαινα, και άλλες περιοχές, ακόμα και εντός της πόλης της Λευκάδας, τόνισε ότι οι διαρροές στον υφιστάμενο αγωγό είναι πολλές και ζήτησε την επίσπευση της υλοποίησης του αγωγού Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, επισημαίνοντας ότι θα λύσει πολλά από τα προβλήματα.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ.Θεόδωρο Σκυλακάκη, από τον οποίο ζήτησε να εγκρίνει το ποσό  των 130 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ο προϋπολογισμός του αγωγού, από την πρώτη εκταμίευση των 4 δισεκατομμυρίων που θα διατεθούν στη χώρα μας τον επόμενο μήνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Υπουργός συμφώνησε να ικανοποιήσει το αίτημα άμεσα, αφού το Υπουργείο Υποδομών καταθέσει το τεχνικό δελτίο του έργου.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ο Βουλευτής ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Αν.Υπουργό Οικονομικών, τον κάλεσε να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης κατάθεσης του τεχνικού δελτίου του έργου, έτσι ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελλάδα 2.0», κάτι το οποίο υποσχέθηκε ο Υπουργός, αναφέροντας ότι σύντομα θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις σε θετική κατεύθυνση.

Τέλος, ο Βουλευτής συζήτησε τις τεχνικές λεπτομέρειες, τη σημερινή κατάσταση και το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη και τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου, κ. Αντώνη Κοτσώνη. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι απαιτείται επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης, ενώ χρειάζεται και η έκδοση απόφασης κήρυξης απαλλοτριώσεων πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Συναντήσεις του βουλευτή με υπουργούς για τον αγωγό ύδρευσης

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πήρε τη στρατηγική απόφαση να εντάξει το μεγάλο έργο του αγωγού Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας στον Άξονα 1.4 του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», με τίτλο επένδυσης «Αναβάθμιση Ύδρευσης Αναπτυσσόμενων Περιοχών» – ένα σχέδιο που έχει ήδη εγκριθεί από το ECOFIN. Πρόκειται για ένα έργο ώριμο, με εγκεκριμένες μελέτες, συγκεκριμένη χάραξη και τεύχη δημοπράτησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησα και πήρα την προσωπική δέσμευση και των δύο Υπουργών, ότι το έργο θα βρίσκεται ανάμεσα στα επόμενα που θα χρηματοδοτηθούν και θα δρομολογηθούν για υλοποίηση.

Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης ενός έργου πνοής για τρεις Νομούς, για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, ενός αγωγού που για τη Λευκάδα είναι αρτηρία ζωής. Συνεχίζουμε, με μεγάλα σχέδια για τη χώρα, με μεγάλες υποδομές για την ελληνική περιφέρεια, με στόχο καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής για τους πολίτες.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *