Βουλευτής: Διεκδικούμε με κάθε τρόπο Πανεπιστημιακό Τμήμα

Βουλευτής: Διεκδικούμε με κάθε τρόπο Πανεπιστημιακό Τμήμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 14 Ιουλίου 2021

 

Θανάσης Καββαδάς: «Διεκδικούμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα – 11.700 νέες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών» – Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

 

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Άγγελο Συρίγο, είχε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, από κοινού με τους Βουλευτές Κέρκυρας, κ.Στέφανο Γκίκα, και Ζακύνθου, κ. Διονύση Ακτύπη.

Συζητήθηκαν οι 11.700 νέες προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης (6.200 στην πρωτοβάθμια, 5.500 στη δευτεροβάθμια), που έρχονται σε συνέχεια των 4.500 προσλήψεων στην ειδική αγωγή της σχολικής περιόδου 2020-2021 (σύνολο 16.200). Πρόκειται για τις περισσότερες προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση έπειτα από 12 χρόνια, που θα καλύψουν ανάγκες οι οποίες μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Η διαδικασία πρόσληψης θα ολοκληρωθεί άμεσα ώστε οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν καθήκοντα από το Σεπτέμβριο.

Συζητήθηκε επίσης η απαραίτητη στήριξη του Υπουργείου στις Σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου οι Βουλευτές τόνισαν την ανάγκη να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσουν και στα 4 νησιά του Ιονίου. Ακόμη, έγινε αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια και στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν σύντομα και αφορούν, μεταξύ άλλων, την αυτονομία των σχολείων, την αξιολόγηση και την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο κ. Καββαδάς στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παραμονής πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα. Ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υπουργό και τον Υφυπουργό για το φάκελο που έχει κατατεθεί προς αξιολόγηση στην Ενιαία Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου τεκμηριώνεται η βιωσιμότητα και η σκοπιμότητα του τμήματος, η επάρκεια του διδακτικού προσωπικού με 6 μέλη ΔΕΠ διαθέσιμα, η ύπαρξη επαρκούς χρηματοδότησης και γραμματειακής υποστήριξης, αλλά και η εν γένει στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Τμήμα. Ιδιαίτερα στάθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει ως προς την κτιριακή υποδομή, έπειτα και από την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου στο διαγωνισμό για την ανακατασκευή του Κέντρου Νεότητας, καθώς και για την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικοπέδου όπου προορίζεται να κατασκευαστεί η φοιτητική εστία.

Κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου, σε περίπτωση μη διατήρησης του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης μετά την αξιολόγηση, να εξετάσει προσεκτικά, και σε συνεργασία με την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου, τις εναλλακτικές που υπάρχουν, είτε για μεταφορά είτε για τη λειτουργία άλλου πανεπιστημιακού τμήματος, με νέο αντικείμενο, σύμφωνα και με τις αξιολογημένες προτάσεις πανεπιστημιακών αντικειμένων που υπάρχουν ήδη στη διάθεση του Υπουργείου.

Βουλευτής: Διεκδικούμε με κάθε τρόπο Πανεπιστημιακό Τμήμα

Σχετικά με τις συναντήσεις ο κ.Καββαδάς δήλωσε:

«Παραμένω αφοσιωμένος στην προσπάθεια να παραμείνει το νησί μας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.  Όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κάναμε το καλύτερο για να ενισχύσουμε τις προοπτικές του Τμήματος. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι την τελική αξιολόγηση, ωστόσο ανεξάρτητα από την έκβαση της διαδικασίας αυτής, αναλαμβάνω παράλληλα και άλλες πρωτοβουλίες. Μία από αυτές ήταν η σημερινή μου συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε συνέχεια και της συνάντησης που είχα με τον Πρωθυπουργό, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα.

Η προσπάθεια για τη λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λευκάδα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παράλληλα όμως κάνουμε άλματα προόδου στη γενική και ειδική πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και επαγγελματική εκπαίδευση – και σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα, για τη βελτίωση τόσο των υποδομών, όσο και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναβαθμίζουμε με νέες ειδικότητες το ΔΙΕΚ, σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην ειδική εκπαίδευση, θα λειτουργήσουμε φέτος για πρώτη φορά Πειραματικό Λύκειο.

Με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επενδύουμε στην Παιδεία, προσφέρουμε στα παιδιά μας, μέσα από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τα εργαλεία που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δυνατότητές τους και να εξασφαλίσουν μία επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *