Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ι.Ν. στο Μαρόκο

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ι.Ν. στο Μαρόκο

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ         

12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Περιφερειάρχης Ιονιων Νήσων Ροδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου στο Μαρόκο

Προετοιμασια Μνημονίου συνεργασίας

με την δυναμικη Περιφερεια Fes Meknes 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων

 

Ενισχυση της εξωστρέφειας και της επισκεψιμότητας των Ιονίων Νήσων.

“Μιμηθείτε την Βασιλικη οικογενεια που ερχεται κάθε χρονο στο Ιονιο”

ζητησε η Περιφερειάρχης

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ι.Ν. στο ΜαρόκοΤον Πρόεδρο της Περιφέρειας Meknes Fes κ. Μostafa Laense, πρώην Υπουργό σε πολλά κυβερνητικά πόστα και Πρόεδρο των Περιφερειών του Μαρόκου, επισκέφθηκε η Ροδη Κρατσα – Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Fes, έδρα του Ευρωμεσογειακού Πανεπιστημίου, για τις εργασίες του Διοικητικού του Συμβουλιου στις οποίες μετέχει ως μέλος.

 

Με τον ομόλογό της, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συζήτησε την διαχείριση του κορονοιού, κυρίως τον αγώνα για εμβολιασμούς, το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, τις αναπτυξιακές προοπτικές και τις επενδύσεις για την παγκόσμια δέσμευση της πράσινης οικονομίας, τομέας πολύ δυναμικός στο Μαρόκο, οπως και για την δημιουργική και πολιτισμική βιομηχανία, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στο Μαρόκο και διεθνή παρουσία.

 

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που προετοιμάζονται αντίστοιχα στις χώρες τους ως προς την ενίσχυση της περιφερειακής διακυβέρνησης και συμφώνησαν να φέρουν το θέμα αυτο στην ημερήσια διάταξη της Ένωσης των Ευρωμεσογειακών Περιφερειών.

 

Η Ροδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου παρουσίασε τα πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων και πρότεινε συντονισμένη συνεργασία στον τουριστικό τομέα.

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ι.Ν. στο Μαρόκο

“Η Βασιλική οικογένεια του Μαρόκου επιλέγει για τις διακοπές της κάθε χρόνο τα Ιόνια νησιά οπως και οι εκάστοτε Πρέσβεις. Αυτο αποτελεί τιμή για εμας και εγγύηση των ξεχωριστών χαρισμάτων μας. Προσκαλούμε τους μαροκινούς να τα ανακαλυψουν και να τα απολαύσουν” τονισε η Περιφερειαρχης ξεκινώντας απο την προσκληση προς τον Περιφερειαρχη κ Laenser.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *