Βουλευτής: Ήρθε Τεχνικό Κλιμάκιο για επέκταση ΔΙΕΚ & των ΕΠΑΛ

Βουλευτής: Ήρθε Τεχνικό Κλιμάκιο για επέκταση ΔΙΕΚ & των ΕΠΑΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 13 Ιουνίου 2021

 

Επίσκεψη Τεχνικού Κλιμακίου της ΚΤΥΠ ΑΕ για την επέκταση του ΔΙΕΚ και των ΕΠΑΛ – Συνάντηση με το Δήμο Λευκάδας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες μεταστέγασης των ειδικών σχολείων

 

Διήμερη επίσκεψη στη Λευκάδα πραγματοποίησε τεχνικό κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών στις 10 και 11 Ιουνίου, με κύριο αντικείμενο να διερευνήσει τις δυνατότητες επέκτασης του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και των ΕΠΑΛ, έπειτα από σχετική συνεννόηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές» ΑΕ κ.Αθανάσιο Γιάνναρη, σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Ο Βουλευτής, μαζί με το τεχνικό κλιμάκιο της ΚΤΥΠ ΑΕ συναντήθηκε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους των ΕΠΑΛ και του ΔΙΕΚ στους χώρους των δομών, και ακολούθησε συζήτηση για τις ανάγκες που έχουν σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων, με σκοπό να εξεταστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την κατασκευή τους.

Βουλευτής: Ήρθε Τεχνικό Κλιμάκιο για επέκταση ΔΙΕΚ & των ΕΠΑΛ

Την Παρασκευή 11/6 ο Βουλευτής με πρωτοβουλία του κάλεσε τον Δήμαρχο και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και επισκέφθηκαν μαζί το οικόπεδο που παραχωρήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία συγκροτήματος κτιρίων για το ειδικό Νηπιαγωγείο, το ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο, μαζί με το Δήμαρχο κ. Χ.Καλό και τεχνικούς του Δήμου ώστε να συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής δομής για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Βουλευτής: Ήρθε Τεχνικό Κλιμάκιο για επέκταση ΔΙΕΚ & των ΕΠΑΛ

Βουλευτής: Ήρθε Τεχνικό Κλιμάκιο για επέκταση ΔΙΕΚ & των ΕΠΑΛ

          Ένα σημαντικό θέμα που έθιξε ο Βουλευτής αφορούσε τη στέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί βεβαίως η μελέτη ύψους 400.000 ευρώ από το Δήμο για να επισκευαστούν οι λυόμενες αίθουσες που βρίσκονται στα δικαστήρια Λευκάδας και να στεγαστούν εκεί τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Ο Βουλευτής αντιπρότεινε την κατασκευή νέου κτιρίου σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος, δεσμευόμενος ότι θα φροντίσει για τη μελέτη αλλά και τη χρηματοδότηση έτσι ώστε να γίνει ένα νέο κτίριο κατάλληλο για τους σκοπούς της δομής.

Τέλος, ο Βουλευτής συναντήθηκε, μαζί με το τεχνικό κλιμάκιο, με τον Διευθυντή του νέου Πειραματικού Λυκείου, κ. Κωνσταντίνο Αραβανή, με τον οποίο συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας 2 έως 3 νέων αιθουσών για τη λειτουργία του.

Σχετικά με την επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως είχα ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες, υποδεχθήκαμε στη Λευκάδα τεχνικό κλιμάκιο της ΚΤΥΠ ΑΕ για να δούμε μαζί από κοντά τα κτίρια που στεγάζουν τα ΔΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ, με στόχο την επέκτασή τους ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερες ειδικότητες και βεβαίως περισσότερους μαθητές και σπουδαστές.

Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν έρχεται σε κενό χρόνο. Την ξεκίνησα πέρυσι, όταν έκανα τις πρώτες συναντήσεις μου τόσο με τους διευθυντές του ΔΙΕΚ και των ΕΠΑΛ, όσο και με την ΚΤΥΠ ΑΕ, ενόψει των μεγάλων αναγκών που υπήρχαν, αλλά και μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα έφερνε η Κυβέρνηση στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Επιπλέον, η προσπάθεια για τη μεταστέγαση των ειδικών σχολείων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, ΕΕΕΕΚ) ξεκίνησε και αυτή πριν περίπου ενάμισι χρόνο, όταν συναντήθηκα με τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, άκουσα τα προβλήματα, είχα συναντήσεις με τους υπεύθυνους όλων των ειδικών σχολείων και στη συνέχεια ξεκίνησα την αναζήτηση, με επιστολές προς το Δήμο και άλλες επαφές, για την ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε η εκπαίδευση στη Λευκάδα, γενική, ειδική και επαγγελματική, να αποκτήσει υποδομές αντάξιες του λειτουργήματος που επιτελεί.»

Βουλευτής: Ήρθε Τεχνικό Κλιμάκιο για επέκταση ΔΙΕΚ & των ΕΠΑΛ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *