Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Μια ύπουλη αριστοτεχνική παγίδα που θα την ζήλευε κι ο πιο ευρηματικός νους!…

Δεν ξέρουμε αν η αριστοτεχνική παγίδα που στήθηκε για τούτο το Σαββατοκύριακο στο οδόστρωμα, δίπλα απ΄ το παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο μεταξύ του Πόντε και του κυκλικού κόμβου, εκεί που εκτελούνται τα έργα για το δίκτυο  ύδρευσης, είναι προϊόν εγκληματικής  αμέλειας, απύθμενης βλακείας ή συνειδητή φάρσα σαδιστικής έμπνευσης! Το βέβαιο είναι πως αποδείχτηκε εντυπωσιακά αποτελεσματική, αφού σε πέντε μόλις λεπτά χθες (Σάββατο 12-6-21) στις δέκα παρά είκοσι το βράδυ, κατάφερε να “πιάσει” και να  γκρεμίσει – στέλνοντάς τους με τα μούτρα στο οδόστρωμα- δυο ανύποπτους περαστικούς, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας κατέληξε ματωμένος πολυτραυματίας στα επείγοντα του Νοσοκομείου Λευκάδας!

Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Δολοφονικά σηκωμένο το πλέγμα σε ύψος από 15 μέχρι 25 εκατοστά από το οδόστρωμα, περιμένει το ανύποπτο θύμα του...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: Το πρώτο θύμα της ήταν ένας νεαρός συμπατριώτης-επισκέπτης μας, μέλος μιας παρέας από δυο ζευγάρια που περπατούσαν χαλαρά στην περιοχή, όταν ο ένας νεαρός της παρέας “πιάστηκε” στην παγίδα που βλέπετε στις φωτογραφίες και βρέθηκε μπρούμυτα κάτω, πάνω από τα σκουριασμένα πλέγματα!  Θέλετε όμως λόγω της χαλαρότητας της κίνησής τους, θέλετε λόγω των αυξημένων νεανικών του αντανακλαστικών, θέλετε λόγω εύνοιας της τύχης, ο νεαρός απεμπλάκη του πλέγματος και της πτώσης, χωρίς παραπέρα συνέπειες…

Κι εκεί που σταματημένη επί του πεζοδρομίου η παρέα,  σχολίαζε έκπληκτη το γεγονός,  εκστομίζοντας παράλληλα (στα …”γαλλικά”) την αγανάκτησή της προς τον κατασκευαστή της παγίδας, κατέφθασε ένα συμπολίτης μας της τρίτης ηλικίας, ο οποίος κάνοντας την βραδινή του πεζοπορία και προερχόμενος από τον πεζόδρομο (εκείνη την ώρα) της  Σικελιανού, είχε την άτυχη έμπνευση να περάσει απέναντι στην πλατεία  περνώντας  από εκείνο ακριβώς το σημείο και έχοντας -όπως ήταν φυσικό- την προσοχή του κυρίως στο ρεύμα των αυτοκινήτων που έμπαινε στην πόλη από τον Πόντε.

Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Αυτό βλέπει κανείς κινούμενος στο παραλιακό πεζοδρόμιο… Όμως μην σας μπερδευέι η λεπτομέρεια του φωτογραφικού φακού από κοντά. Γιατί στην πράξη και στο βραδινό ημίφως, πάρα πολύ δύσκολα θα εντοπιστεί ο κίνδυνος…

Όπως αντιλαμβάνεστε και με την συνδρομή του λειψού φωτισμού, δεν ήταν δύσκολο να αποτελέσει ο ασκούμενος ηλικιωμένος το δεύτερο θύμα της αριστοτεχνικής παγίδας. Μόνο που σε τούτη την περίπτωση, κάτι γιατί η ταχύτητα του βαδίσματος και η αδράνεια του σώματος ήταν αυξημένες (αφού επρόκειτο για άσκηση κι όχι για χαλαρή βόλτα), κάτι γιατί τα αντανακλαστικά του μάλλον είχαν μειωθεί λόγω της ηλικίας, ο άτυχος συμπολίτης βρέθηκε με φόρα φαρδύς-πλατύς κάτω και με το πρόσωπο πάνω στα σκουριασμένα πλέγματα επί του οδοστρώματος!

Δυο βήματα δίπλα του, θορυβημένη η προαναφερόμενη παρέα των ζευγαριών, διέκοψε τον “γαλλικό της σχολιασμό” και έσπευσε με πολύ ενδιαφέρον να τον βοηθήσει να σηκωθεί. Ταυτόχρονα πλησίασαν και ακόμη δυο συμπολίτες μας περαστικοί, που έκπληκτοι παρακολούθησαν από σχετικά μικρή απόσταση την πτώση. Όταν με την βοήθειά τους σηκώθηκε ο ηλικιωμένος, είχε τραύματα στο μέτωπο, στη μύτη και στα χέρια που αιμορραγούσαν και που δημιουργούσαν μια ιδιαίτερα ανησυχητική πρώτη εντύπωση. Του προτάθηκε από τους συμπολίτες μας να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο, όμως αυτός τους ευχαρίστησε και αρνήθηκε, ειδοποιώντας οικείο του πρόσωπο γι αυτό τον σκοπό.

Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Η ίδια παγίδα (πάνω και κάτω φωτογραφία) από διαφορετικές γωνίες λήψης…

Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Μετά από λίγο, όντως τον παρέλαβε συγγενικό του πρόσωπο και τελικά κατέληξε στα επείγοντα του Νοσοκομείο Λευκάδας όπου ευτυχώς δεν διαπιστώθηκαν βαρύτερες συνέπειες πέρα από ένα θλαστικό τραύμα στο μέτωπο, μικροτραυματισμούς στη μύτη, τραυματισμό στον δεξιό αγκώνα, περίπου δώδεκα μικροτραύματα στα δυο χέρια κι έναν μικρό πόνο στο δεξιό γόνατο. Μετά την περιποίηση των τραυμάτων του συστήθηκε αντιτετανικός ορός, τον οποίο έκανε στο εφημερεύον φαρμακείο και στην συνέχεια πήγε στο σπίτι του.

Η παγίδα στα έργα που παραμονεύει για ανύποπτους περαστικούς

Στο Φαρμακείο, εν αναμονή του αντιτετανικού ορού…

Του ευχόμαστε περαστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *