Ξεκινά η αποκατάσταση του Γυμνασίου Βασιλικής ύψους 450.000 Ε

Ξεκινά η αποκατάσταση του Γυμνασίου Βασιλικής – έργο 450.000 Ε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Τέλος στη μακρά προσμονή. Ξεκινά η αποκατάσταση του Γυμνασίου Βασιλικής» – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ

 

Μετά το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας στο οποίο οι εργασίες είναι ήδη σε εξέλιξη, ξεκινούν άμεσα και οι εργασίες για την αποκατάσταση του Γυμνασίου της Βασιλικής, καθώς την Παρασκευή (4/6/2021) υπογράφηκε η σχετική Σύμβαση Κατασκευής του Έργου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «MA.I.CON.».

 

«Η υπογραφή της συμβάσεως κατασκευής του πολύπαθου Γυμνασίου της Βασιλικής, βάζει τέλος στην μακρά προσμονή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων της Βασιλικής και της Νότιας Λευκάδας, και πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των εργασιών. Αυτή η θετική εξέλιξη, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Στόχος είναι να παραδοθεί ένα πλήρως ανακαινισμένο σχολείο που ν’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως ακριβώς αξίζει στους μικρούς μαθητές μας. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου και σύντομα θα δούμε το Γυμνάσιο της Βασιλικής να ζωντανεύει και πάλι από τα παιδιά μας. Με συνέπεια, υπευθυνότητα και εργατικότητα θα συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαστε παραγωγικοί για την κοινωνία, που είναι και το μοναδικό ζητούμενο» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Ξεκινά η αποκατάσταση του Γυμνασίου Βασιλικής – έργο 450.000 Ε

Το έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο Γυμνάσιο Βασιλικής», με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την «MA.I.CON. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.».

 

Το βασικό μέρος του έργου περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του σχολείου και ιδίως της ενίσχυσης των υποστυλωμάτων της κατασκευής. Επιπλέον, θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης των αρχιτεκτονικών στοιχείων του κτιρίου που έχουν πληγεί από το σεισμό, ή/και παρουσιάζουν φθορές, καθώς και επισκευή και αποκατάσταση των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *