246.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον Κάλαμο

246.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον Κάλαμο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΆΔΑΣ

Λευκάδα, 2/6/2021

 246.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον Κάλαμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα με συνεχείς παρεμβάσεις, αλλά είμαστε και κοντά στις ανάγκες των κατοίκων μας, όταν προκύπτουν προβλήματα σε υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα.»

Κατόπιν της από 26/01/2021 υποβολής Τεχνικού Δελτίου Έργου του Δήμου μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για την ανάγκη αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο Νήσου Καλάμου εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, που έπληξαν την περιοχή  06-07/01/2021, ο δήμος μας χρηματοδοτείται με το ποσό των 246.000€.

Η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, αναρτήθηκε την Δευτέρα 31 Μαϊου 2021, με ΑΔΑ: Ω5ΒΓ46ΜΤΛ6-8ΛΕ, και αφορά την αποκατάσταση δημοτικής οδού στην Κοινότητα Επισκοπής, με τα συνοδά της έργα (σωληνωτά, σκυροδετήσεις).  Περιλαμβάνει επίσης την αντιμετώπιση των καθιζήσεων και καταστροφών στον δρόμο Επισκοπή-Κάλαμος, με εργασίες διαμόρφωσης του οδοστρώματος, αντιστηρίξεις με συρματοκιβώτια, και αποκαταστάσεις πρανών.

Τόσο η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιακών παραγόντων, όσο και των αιρετών οργάνων του Καλάμου, συνέβαλαν στο να συνταχθεί και να υποβληθεί έγκαιρα το αίτημα του Δήμου ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τις προαναφερόμενες εργασίες. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αποδοχή του ποσού και θα ξεκινήσει η διαδικασία της άμεσης δημοπράτησης.

246.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στον Κάλαμο

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *