Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγροτών Λευκάδας
Λευκάδα, 22/5/2021
Η πρωτοβουλία αγροτών Λευκάδας, θεωρεί απαράδεκτη, παράνομη και αντικαταστατική την ενέργεια του Δ.Σ. του ΤΑΟΛ, να σύρει για τρίτη φορά σε διαδικτυακή συνέλευση τα μέλη του, σε μια προσπάθεια να εκμαιεύσει απόφαση που να εγκρίνει την πώληση του οινοποιείου, στο κάστρο. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιεί όλα τα μέσα,  επιλεκτικές διαγραφές συνεταίρων, αυταρχισμό, άρνηση να παραδώσει στα μέλη το μητρώο μελών του συνεταιρισμού, προσπάθεια παράνομου αποκλεισμού των συνεταίρων που διαφωνούν με τις επιλογές του από την συνέλευση κ.λπ.     Μετά απ όλα αυτά, και στον πιο δύσπιστο  γίνεται  φανερό, πως σκοπός του δεν είναι το ξεχρέωμα του ΤΑΟΛ, αλλά αντίθετα το ξεπούλημα του κάστρου και σταδιακά όλων των περιουσιακών στοιχείων του συνεταιρισμού.
Μας προξενεί  εντύπωση ωστόσο, το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες και φορείς του νησιού συναντήθηκαν με το Δ.Σ. του ΤΑΟΛ αλλά κανένας τους δεν καταδίκασε αυτά τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις. Αντίθετα κάποιοι στράφηκαν  εναντίον της επιτροπής πρωτοβουλίας παίρνοντας την θέση της διοίκησης, με απαράδεκτο τρόπο.
Οι αγρότες του νησιού, δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν. Όπως και τις προηγούμενες  φορές θα βρουν τον τρόπο και την δύναμη να τα ανατρέψουν κι όσοι δίνουν άλλοθι και κάλυψη κάθε είδους στην διοίκηση του ΤΑΟΛ, για άλλη μια φορά θα εκπλαγούν..
Η πρωτοβουλία αγροτών, μπροστά στην Γ.Σ. της 30/5, θα προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω ενέργειες :
1)Την Δευτέρα 24/5 θα καταθέσει υπόμνημα στον εισαγγελέα Λευκάδας.
2) Σε συνεργασία με τους πυρήνες αντίστασης που έχουν δημιουργηθεί στα χωριά θα βοηθήσει τα μέλη του συνεταιρισμού ώστε να καταθέσουν την αίτηση που απαιτεί το Δ.Σ. μέχρι την Παρασκευή, για να συμμετέχει όποιος θέλει στην συνέλευση.
3) Θα δημοσιοποιήσει με κάθε τρόπο και θα ενημερώσει όλους τους Λευκαδίτες για τις μεθοδεύσεις και τις πραξικοπηματικές ενέργειες της διοίκησης καθώς και την στάση όσων παρατάξεων, δυνάμεων η “παραγόντων”, τις ανέχονται ή τις στηρίζουν.
4) Θα οργανώσει όσο πιο καλά μπορεί την μαζική συμμετοχή των αγροτών στην τηλεδιάσκεψη με σκοπό την αποτροπή του ξεπουλήματος του κάστρου.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *