Άρχισαν τα όργανα κι οι καταγγελίες στον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Άρχισαν τα όργανα κι οι καταγγελίες στον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Σ’ ανοιχτή καταγγελία αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπονομεύουν την προκήρυξη κρίσιμων έργων, προέβη ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων , μ΄απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του , όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα.
Κάνει δε λόγο για «ηθική αυτουργία και παρότρυνση στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράλειψης εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος» μ΄αφορμή όσα αφορούν την περίπτωση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων της Κεφαλλονιάς.
Είναι η πρώτη φορά που ένας Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων και συγκεκριμένα ΦΟΔΣΑ καταγγέλλει δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Τη σχετική απόφαση- καταγγελία υπερψήφισαν η Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Ιωάννου, Κατερίνα Μοθωναίου, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης και ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.
Αντίθετα μειοψήφησαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου και ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Η καταγγελία
Ολόκληρη η ανακοίνωση –καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου
ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Α.Ε. Ο.Τ.Α , «προς υπεράσπιση των συμφερόντων και του κύρους του» , όπως τιτλοφορείται χαρακτηριστικά , έχει ως εξής :
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου 2021 συζήτησε αναφορικά με τις μεθοδευμένες ενέργειες και συμπεριφορές, που στόχο έχουν να βλάψουν το έργο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και της ανάπτυξης των νησιών, και την δική του αντίδραση.
Το κείμενο της ανακοίνωσης, το οποίο εξέδωσαν, είναι το παρακάτω:
“Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων καταδικάζουν κάθε σκόπιμη ενέργεια αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που μοναδικό σκοπό έχουν την καθυστέρηση των διαδικασιών του έργου του ΦοΔΣΑ και ιδιαίτερα της προκήρυξης κρίσιμων έργων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και επιτακτικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας.
Με την επίκληση δήθεν διοικητικών αστοχιών και νομικού πλαισίου που δεν αντιστοιχεί στον εν λόγω ΦοΔΣΑ έναντι της πολιτικής δέσμευσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας που απαιτεί η αντιμετώπιση των μείζονων προβλημάτων, «αυτόκλητοι σωτήρες της νομιμότητας» προσπαθούν να προκαλέσουν καθυστερήσεις και εμπλοκές με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων, αδιαφορώντας για το συμφέρον των πολιτών.
Κατανοούμε την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης κάποιων στελεχών της αυτοδιοίκησης, ωστόσο η ανοχή απέναντι σε πράξεις καθυστερήσεων και τεχνικών εμπλοκών μπορούν να θίξουν πλέον καίρια το δημόσιο συμφέρον που ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων καλείται να υπηρετήσει.
Δηλώνουμε δημόσια ότι ενέργειες που έχουν σκοπό να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να φοβίσουν υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να μην προχωρήσουν στην διαδικασία ανοίγματος των προσφορών όπως στην περίπτωση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων της Κεφαλονιάς, συνιστούν ηθική αυτουργία και παρότρυνση στο πειθαρχικό παράπτωμα της παράλειψης εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος.
Όσοι λοιπόν επιλέγουν την αντιπολιτευτική οδό της παρότρυνσης σε αξιόποινες πράξεις δίχως κάποιο νόμιμο έρεισμα πρέπει εφεξής να θεωρούν εαυτούς έκθετους σε κάθε ενέργεια που προβλέπει ο νόμος για την προάσπιση του καταστατικού σκοπού που ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων υπηρετεί”.

Πηγή: Νέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

(Σημείωση Σύνταξης: Η Λευκάδα όπως βλέπετε λάμπει δια της απουσίας της, καθότι, ως γνωστόν, οι άλλοι -πολυπληθέστεροι δήμοι- των φίλων μας των Κερκυραίων, φρόντισαν να μας αφήσουν εκτός του Δ Σ του νέου ΦΟΔΣΑ. Τελικά αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η ισχύς του αρχαίου γνωμικού “ουδέν κακόν αμιγές καλού…”)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *