Δωρεά 15 απινιδωτών από Αθ Μαρτίνο μετά αίτημα βουλευτή

Δωρεά 15 απινιδωτών από Αθ Μαρτίνο μετά αίτημα βουλευτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 10 Μαΐου 2021

 

Δωρεά 15 σύγχρονων φορητών απινιδωτών από τον Αθανάσιο Μαρτίνο για τα χωριά του Νομού Λευκάδας έπειτα από αίτημα του Θανάση Καββαδά

 

Παραδόθηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεκαπέντε (15) φορητοί απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, δωρεά του εφοπλιστή και ευεργέτη κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, έπειτα από κύκλο επαφών και σχετικού έγγραφου αιτήματος του Βουλευτή Ν. Λευκάδας κ. Αθανάσιου Καββαδά.

Οι απινιδωτές θα διανεμηθούν το προσεχές διάστημα σε δεκαπέντε (15) χωριά της Λευκάδας (Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Καρυά, Άγιο Πέτρο, Σφακιώτες, Νικιάνα, Τσουκαλάδες, Μαραντοχώρι, Σύβρο, Βλυχό, Αθάνι, Σύβοτα, Εγκλουβή, Βουρνικά) και θα είναι έτοιμοι προς χρήση, αφού προηγηθεί η επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής και η εκπαίδευση των εθελοντών πολιτών και άλλων υπευθύνων για τη χρήση, φύλαξη και συντήρησή τους.

Η επικοινωνία με τον κ. Μαρτίνο ξεκίνησε το Ιούνιο του 2020, με πρωτοβουλία του Βουλευτή και με στόχο να προληφθούν έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά, ιδιαίτερα στα πιο πολυσύχναστα χωριά της Λευκάδας, καθώς και στα μικρότερα, απομονωμένα νησιά. Έπειτα από την επίτευξη της αρχικής συναίνεσης του κ. Μαρτίνου, ο Βουλευτής ήρθε σε επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων, προκειμένου να υποδείξουν τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν οι απινιδωτές, καθώς και να εξευρεθούν οι εθελοντές πολίτες που θα εκπαιδευτούν στη λειτουργία τους.

Επισημαίνεται ότι οι προδιαγραφές του εξοπλισμού καθορίστηκαν και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετικό αίτημα και συναντήσεις του κ. Καββαδά με την Αναπληρωτή Υπουργό κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής που μία ακόμα θετική δράση για τη Λευκάδα γίνεται πράξη. Ο κ.Αθανάσιος Μαρτίνος, φίλος της Λευκάδας, γνωστός ήδη στο νησί μας από τις ευεργεσίες του ιδιαίτερα στην Κόκκινη Εκκλησιά, αλλά και καταξιωμένος σε όλη την Ελλάδα για την πολυσχιδή φιλανθρωπική και κοινωνική του προσφορά, ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα που του μετέφερα πριν 11 μήνες, προκειμένου να δωρίσει 15 φορητούς απινιδωτές σε κοινότητες και νησιά της Λευκάδας.

Την πρώτη νύξη για το θέμα είχα την ευκαιρία να την κάνω πέρυσι την ημέρα εορτασμού της πολιούχου του νησιού μας στην Ιερά Μονή της Φανερωμένης, όπου συνάντησα από κοντά τον κ. Μαρτίνο και ζήτησα τη βοήθειά του. Συνεργαστήκαμε, τόσο με τον κ. Μαρτίνο, όσο και με τους προέδρους των κοινοτήτων, για αρκετό διάστημα, ώστε να αξιοποίησουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτήν τη σπουδαία δωρεά. Καταλήξαμε στις πιο πολυσύχναστες περιοχές και στα νησιά μας, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή πληθυσμιακή και χωρική κάλυψη.

Οι απινιδωτές έχουν στόχο να σώσουν ζωές, παρέχοντας άμεσα πρώτες βοήθειες σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά. Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως, εκ μέρους όλων των Λευκαδιτών, τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο, για την έμπρακτη στήριξή του και την ευγενή χορηγία. Ευχαριστώ επίσης το Υπουργείο Υγείας για την καθοδήγησή του και τους προέδρους των κοινοτήτων για τη συνεργασία τους. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες τις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες εθελοντές, που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία. Χρειάζονται πολλοί συμμέτοχοι για μια μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό συνεχίζουμε μαζί να προσπαθούμε για το καλύτερο.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *