Οδηγός: Τα 7 βήματα επανεκκίνησης του Μαΐου

Οδηγός: Τα 7 βήματα επανεκκίνησης του Μαΐου

Μήνας «απελευθέρωσης» για μία σειρά από δραστηριότητες χαρακτηρίζεται ο Μάιος, υπό την αίρεση βέβαια των επιδημιολογικών δεδομένων και της προόδου των εμβολιασμών.

Η αρχή γίνεται από αύριο, Δευτέρα 3 Μαΐου, όπου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί εστιατόριο ή καφέ, σε εξωτερικό χώρο, θα στέλνει SMS με τον κωδικό «6» στο 13033. Στα καταστήματα δεν θα υπάρχει μουσική υπόκρουση, και το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 22:45.

Aπό τη Δευτέρα του Πάσχα επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Το επόμενο βήμα χαλάρωσης έρχεται στις 10 Μαΐου με την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των δημοτικών με υποχρεωτικά τεστ αυτοδιάγνωσης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Το Σάββατο 15 Μαΐου κάνει πρεμιέρα και ο τουρισμός με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ.

Την ίδια ημέρα, στις 15 Μαΐου, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Παράλληλα, έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος sms για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Πηγή:www.Kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *