Υπογραφή σύμβασης για στήριξη του λιμενοβραχίονα Βασιλικής

Υπογραφή σύμβασης για στήριξη του λιμενοβραχίονα Βασιλικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: 60.000 ευρώ για επισκευές στο παλαιό λιμάνι της Βασιλικής – Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, κατά την τριήμερη επίσκεψή της στη Λευκάδα, υπέγραψε, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

 

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας προχωράμε μια σειρά σημαντικών έργων στη ξεχασμένη Βασιλική των προηγούμενων ετών.

 

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης και η επισκευή του παλαιού λιμανιού της Βασιλικής παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Ένα σημαντικό έργο όχι μόνο για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και για την οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Λευκάδας, με δεδομένη τη συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό και κυρίως από τον θαλάσσιο τουρισμό.

 

Οι πολίτες της Βασιλικής και της Νότιας Λευκάδας έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε δίπλα τους με έργα και παρεμβάσεις, που βελτιώνουν τη ζωή τους και αναπτύσσουν τον τόπο τους» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το κρηπίδωμα στο παλαιό λιμάνι της Βασιλικής έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2015. Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η απομάκρυνση των κατεστραμμένων τεμαχίων ογκολίθων και η αποκατάστασή τους, ο καθαρισμός του πυθμένα από τα σπασμένα κομμάτια, ενώ θα επισκευαστούν και οι υποσκαφές που έχουν εντοπισθεί ώστε να αποκατασταθεί η ευστάθεια του κρηπιδώματος.

 

Το έργο «Επείγουσες Εργασίες Στήριξης Λιμενοβραχίονα στο Λιμάνι Βασιλικής», με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και θα υλοποιηθεί εξολοκλήρου από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, η οποία θα συντάξει τις απαραίτητες μελέτες, θα δημοπρατήσει το έργο και θα επιβλέψει την εκτέλεσή του, και στη συνέχεια θα το παραδώσει ολοκληρωμένο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας.

Υπογραφή σύμβασης για στήριξη του λιμενοβραχίονα Βασιλικής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *