Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου

 

Το επιμελητήριο Λευκάδας επισκέφτηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα  Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου την Τετάρτη το πρωί όπου την υποδέχτηκε ο πρόεδρος του φορέα κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης και μέλη της διοικητικής επιτροπής κάνοντας έναν  εποικοδομητικό διάλογο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τον τόπο,  καθώς και στις νέες καταστάσεις που επέβαλε η πανδημία.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στο βραβευμένο brandname της Λευκάδας και στον Οργανισμό τουρισμού, ένα όνειρο του  που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων, την συνομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων, τον κλάδο επισιτισμού και αρκετούς ιδιώτες. Ο πρόεδρος προσκάλεσε και την περιφέρεια να συνδράμει στον οργανισμό τουρισμού όπως πράττει και ο Δήμος Λευκάδας.

Η κα Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η περιφέρεια αγκαλιάζει τις όποιες τοπικές προσπάθειες αλλά επιβάλλεται να υλοποιηθεί κάτι πιο γενικό  για τα ιόνια νησιά.

Στην τοποθέτησή του ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κος Σκληρός Ευστάθιος και πρόεδρος του επισιτιστικού κλάδου εξέφρασε την ανησυχία του κλάδου του για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς στο πρόγραμμα  «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» δεν ευνοήθηκαν τα μέλη του κλάδου. Η περιφερειάρχης δήλωσε πως προσπαθούν να τρέξουν ένα νέο πρόγραμμα αντίστοιχο στο οποίο όμως θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν περισσότερες επιχειρήσεις.

Τέλος ο πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη  δυο προγραμμάτων του επιμελητηρίου τα οποία βρίσκονται σε ύπνωση και αφορούν 134 ωφελούμενους άνεργους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *