Μετατροπή παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου σε Κέντρο Διοίκησης

Μετατροπή παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου σε Κέντρο Διοίκησης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για παλιό Νοσοκομείο Ζακύνθου

 

“Ένα σχέδιο πνοής για την μετατροπή του

σε σύγχρονο Κέντρο Διοίκησης, παίρνει σάρκα και οστά”

Την Σύμβαση υλοποίησης της μελέτης υπέγραψαν

ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμανουήλ Ορφανουδάκης  και ο Ανάδοχος του έργου

 

Ένα καινούργιο κεφάλαιο σε ότι αφορά στην επισκευή, συντήρηση και απόδοση στην κοινωνία του παλιού Νοσοκομείου έρχεται να προστεθεί στα όσα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την  μετατροπή του παλαιού Νοσοκομείου Ζακύνθου σε ένα σύγχρονο Κέντρο Διοίκησης, συνολικού προϋπολογισμού ποσού ύψους 124.110,21 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Ένα σημαντικό σχέδιο πνοής που παίρνει σάρκα και οστά μετά την υπογραφή της συμβάσης υλοποίησης της μελέτης, από τον Αντιπεριφερειαρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Εμμανουήλ Ορφανουδάκη, εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, και τον Ανάδοχο του έργου.

 

“Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση αυτού του μεγάλου κτηριακού συγκροτήματος για να στεγάσει αξιοπρεπώς πρόσθετες διοικητικές ανάγκες που προκύπτουν στην Ζάκυνθο αλλά και χώρους που θα διευκολύνουν πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η κοινωνία της Ζακύνθου έχει ανάγκη από τέτοιες ευκαιρίες”, δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

 

Ο Αντιπεριφερειαρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Εμμανουήλ Ορφανουδάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μετά την υπογραφή της Σύμβασης με τον Ανάδοχο της μελέτης δήλωσαν “η παρούσα Περιφερειακή Αρχή πιστή στις υποσχέσεις της, προχωρά στην ολοκλήρωση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης αποκατάστασης του παλιού νοσοκομείου και διευθετεί την δίκαιη απαίτηση των πολιτών της Ζακύνθου για την αξιοποίηση και ανάπτυξη του τόπου τους. Από το 2016 μέχρι και σήμερα, όπου και έγινε η παραχώρηση του κτιρίου από την Κυβέρνηση προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν είχε γίνει κάποιο ουσιαστικό βήμα για την αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο παρέμενε στο έλεος των καταπατητών. Αυτές τις εικόνες  εγκατάλειψης που προκαλούν ντροπή και μόνο αντιμετωπίσαμε τον Σεπτέμβριο του 2019” δήλωσε.

 

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάθεση σύνταξης οριστικών μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονικής – στατικής – ηλεκτρική, μηχανολογική, ηλεκτρονική -Περιβαλλοντική και τεύχη Δημοπράτησης), για την επισκευή και αναδιαρρύθμιση των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου.

 

Η μελέτη θα προβλέπει εκτεταμένες αλλαγές στη διαρρύθμιση, τοποθέτηση σύγχρονων δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ευρεία επισκευή επιχρισμάτων, χρωματισμοί, ψευδοροφές, πατώματα, εσωτερικά  και εξωτερικά κουφώματα καθώς επίσης έλεγχο στατικής επάρκειας του κτιρίου και όποια άλλη εργασία απαιτηθεί.  Τέλος στον περιβάλλοντα χώρο εργασίες καθαρισμού και αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *