Στο υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής για θέματα εκπαίδευσης

Στο υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής για θέματα εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 19 Απριλίου 2021

 

Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά στο Υπουργείο Παιδείας

με τους Υφυπουργούς Ζέττα Μακρή και Ευάγγελο Συρίγο

 

Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τους Υφυπουργούς κ.κ. Ζέττα Μακρή και Ευάγγελο Συρίγο, για θέματα εκπαίδευσης που απασχολούν την Λευκάδα.

Με τον Υφυπουργό κ. Συρίγο, αρμόδιο για θέματα ΑΕΙ, ο Βουλευτής συζήτησε το μέλλον της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λευκάδα. Ο κ.Καββαδάς αναφέρθηκε στο ιστορικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ανάγκη να λειτουργήσει πανεπιστημιακό τμήμα στο νησί, καθώς και στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργία του τμήματος, κάτι που, όπως τόνισε, είναι αίτημα όχι μόνο του συνόλου των τοπικών φορέων, αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Ενημέρωσε τον Υφυπουργό διεξοδικά για τον φάκελο που έχει καταρτιστεί και κατατεθεί στην αρμόδια Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του του Ιονίου Πανεπιστημίου, για το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επισκευή του Κέντρου Νεότητας, με προοπτική να στεγάσει το πανεπιστημιακό τμήμα, καθώς και για τις πιο πρόσφατες ενέργειες στην κατεύθυνση της κατασκευής και λειτουργίας Φοιτητικής Εστίας στη Λευκάδα, η οποία έχει δρομολογηθεί καθώς αυτή τη στιγμή το τοπικό ρυμοτομικό για την έκταση όπου πρόκειται να ανεγερθεί η Εστία βρίσκεται για έγκριση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ).

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής συναντήθηκε με την Υφυπουργό κ. Μακρή, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την ειδική αγωγή, την οποία και ευχαρίστησε για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου σε όλα σχεδόν τα αιτήματα που κατέθεσε κατά την σχολική περίοδο 2020-2021 για την κάλυψη κενών στα σχολεία της Λευκάδας.

Με αφορμή την πρόσφατη πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μετατροπή σχολείων σε πειραματικά, συζήτησαν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων σπουδών, η δοκιμαστική χρήση νέων διδακτικών μεθόδων και μέσων διδασκαλίας, και εν γένει η λειτουργία επιλεγμένων πειραματικών σχολικών μονάδων.

Στο υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής για θέματα εκπαίδευσης

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, βρίσκεται αντιμέτωπο με ιδιαίτερα μεγάλες και περίπλοκες προκλήσεις. Διατηρώ μία καλή επικοινωνία με την ηγεσία του, διότι η παιδεία, μαζί με την υγεία, είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες κάθε κοινωνίας. Η Λευκάδα έχει πολλές ανάγκες, αλλά και μεγάλα σχέδια,σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Γι’ αυτό παραμένω σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, ώστε να φτάνουν τα αιτήματα του νομού μας στο υψηλότερο επίπεδο, να διεκδικούμε και να κάνουμε πράξη όλα όσα έχει ανάγκη η εκπαιδευτική κοινότητα της Λευκάδας.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *