Αύξηση στην κοκαΐνη δείχνουν τα λύματα!

Αύξηση στην κοκαΐνη δείχνουν τα λύματα!

Ένας καταλυτικός παράγοντας στην μελέτη του κορονοϊού και στην διασπορά του, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι η ανάλυση των λυμάτων.

Ολο το προηγούμενο διάστημα οι επιστήμονες λάμβαναν και συνεχίζουν να λαμβάνουν τα δεδομένα από τα λύματα, τα οποία δίνουν ακριβή εικόνα για το ιικό φορτίο στις πόλεις.

Τα λύματα βέβαια, δεν δείχνουν μόνο τις συγκεντρώσεις του κορονοϊού στον άνθρωπο, αλλά και οτιδήποτε άλλο «κυκλοφορεί» στις πόλεις.

Έτσι, σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαο Θωμαΐδη, στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης των ναρκωτικών!

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι αναλύσεις του τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου. Το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2020 είχαμε σημαντική αύξηση στη χρήση αγχολυτικών και αντικαταθλιπτικών.

Η κοκαΐνη έχει αυξηθεί στα λύματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. Αυτό έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά, γι αυτό έχουμε και έχουμε περισσότερες συλλήψεις, κατασχέσεις κτλ. Εμείς όμως από τον Μάρτιο του 2020 είδαμε αυτή την αύξηση σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό είναι το καλό με την ανάλυση των λυμάτων, ότι σε πραγματικό χρόνο, σε χρόνο μηδέν, μπορεί η ανάλυση αυτή να αποτυπώσει ό,τι γίνεται στην κοινότητα.

Τότε είχαμε συσχετίσει αυτή την αύξηση, λόγω απομόνωσης, lockdown και περιοριστικών μέτρων» τόνισε ο καθηγητής, του οποίου η ομάδα θα δώσει και τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου που αναμένεται με ενδιαφέρον.

Πηγή:ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *