Παράταση της κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ ζητά το Π.Σ. Ι.Ν.

Παράταση της κοινωφελούς εργασίας στους ΟΤΑ ζητά το Π.Σ. Ι.Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Ομόφωνα ζητά από τον ΟΑΕΔ παράταση του προγράμματος

της κοινωφελούς εργασίας στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

 

Να ζητηθεί η παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ για όσους απασχολούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς & Ιθάκης και Ζακύνθου αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, δήλωσε πως “οι συμβασιούχοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην διεκπαιρέωση υποθέσεων των Υπηρεσιών σε δύσκολες συνθήκες και των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί τόσο για την διαχείριση της πανδημίας του covid-19 και των φυσικών καταστροφών. Η δημιουργική ενασχόλησή τους αποτελεί και μια σημαντική εμπειρία για τους ίδιους για οποιοδήποτε τομέα, δημόσιο ή ιδιωτικό αναζητήσουν εργασία. Εχω ζητήσει από τους Διευθυντές των Υπηρεσιών να τους εντάσσουν δημιουργικά και να τους παρέχουν κάθε συνδρομή για να ενημερωθούν και να μπορέσουν να επιτελέσουν έργο προς όφελος της Περιφέρειας και των πολιτών”.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε επισταμένα το θέμα της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών και την ζωηρή ανάγκη ενίσχυσής τους, ενω ζητήθηκε από την Περιφερειακή Αρχή να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

 

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την προετοιμασία που γίνεται από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί προς το Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα κάλυψης οργανικών θέσεων που παραμένουν διαχρονικά κενές με δεδομένη και την αναμενόμενη συνταξιοδότηση υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *