Με κακοκαιρία το πέταγμα του αετού (αν και όπου γίνει)

Με κακοκαιρία το πέταγμα του αετού (αν και όπου γίνει)

Βροχές, καταιγίδες και πολύ δυνατοί άνεμοι θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα

Ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει σήμερα την χώρα που θα φέρει αρκετές βροχές, καταιγίδες και πολύ δυνατούς ανέμους που θα κάνουν δύσκολο το πέταγμα του χαρταετού σήμερα, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Μεταβολή του καιρού με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή:www.ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *