Ακόμη 1,450.000 Ευρώ για την ανάπλαση-πεζοδρόμηση στο Νυδρί

Ακόμη 1,450.000 Ευρώ για την ανάπλαση πεζοδρόμηση στο Νυδρί
2021.03.10 @ Π.Ε. Λευκάδας: Νέα χρηματοδότηση 1.450.000 ευρώ για την Β΄Φάση της Ανάπλασης-Πεζοδρόμησης Κεντρικού Δρόμου Νυδριού, Περιγιαλίου και Μεγάλου Αυλακίου. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Ανάπλαση #Πεζόδρομος #Νυδρί #Περιγιάλι #Καλλιθέα #ΜεγάλοΑυλάκι #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Νέα χρηματοδότηση 1.450.000 ευρώ για την Β΄Φάση της Ανάπλασης-Πεζοδρόμησης Κεντρικού Δρόμου Νυδριού, Περιγιαλίου και Μεγάλου Αυλακίου

 

Για την έγκριση της ένταξης του έργου «Ανάπλαση – Πεζοδρόμηση Κεντρικού Δρόμου Περιγιαλίου – Νυδριού Β’ ΦΑΣΗ» στη ΣΑΕΠ022 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έτους 2021, με προϋπολογισμό 1.450.000 ευρώ, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, κατά τη συνάντηση τους τη προηγούμενη Δευτέρα (22/2/2021) στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακόμη 1,450.000 Ευρώ για την ανάπλαση πεζοδρόμηση στο Νυδρί

Στην συνάντηση, ήταν προγραμματισμένο να είναι παρούσα και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αλλά λόγω έκτακτης υποχρέωσης δε μπόρεσε να παραβρεθεί.

 

«Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη Β’ Φάση της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Νυδριού, θα πετύχουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στη περιοχή όπου προβλέπεται επέκταση προς το Περιγιάλι αλλά και προς το Μεγάλο Αυλάκι.

 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, διαπίστωσε την ετοιμότητά μας και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την αναζήτηση χρηματοδότησης. Ακόμη έγινε αντιληπτή η αναγκαιότητα της παρέμβασης και η σημασία που έχει για ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Λευκάδας.

 

Ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα έγινε, για την υλοποίηση του έργου. Πλέον, στο Νυδρί έχουν δρομολογηθεί τρία μεγάλα έργα πνοής και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοχεύει το Νυδρί, το Περιγιάλι και το Μεγάλο Αυλάκι, να γίνουν θελκτικότερα από ποτέ και να εξελίσσονται με ταχύς ρυθμούς», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο της Β’ φάσης αφορά την επέκταση, προς Βορρά και Νότο, της ανάπλασης των πεζοδρομίων και της διαμόρφωσης του οδοστρώματος που ήδη υλοποιείται, και συγκεκριμένα από το σημείο που τελειώνει η πρώτη φάση σε κάθε πλευρά, μέχρι το σημείο που ο Κεντρικός δρόμος του Νυδρίου συναντά τον Περιφερειακό δρόμο προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα) αντίστοιχα.

Ακόμη 1,450.000 Ευρώ για την ανάπλαση πεζοδρόμηση στο Νυδρί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *