Δημοπρατήθηκε με 500.000 Ε ο δρόμος Τσουκαλάδες-Πευκούλια

Δημοπρατήθηκε με 500.000 Ε ο δρόμος Τσουκαλάδες Πευκούλια

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε Λευκάδας: Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Τσουκαλάδες – Πευκούλια προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

 

Προς αποκατάσταση οδεύει, ο επαρχιακός δρόμος από τον οικισμό των Τσουκαλάδων έως τα Πευκούλια, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, έπειτα από τη δημοπράτηση του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

 

«Σημαντικό έργο για τη περιοχή αλλά και για το Δυτικό Άξονα του νησιού. Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο, εξυπηρετεί τους επισκέπτες και τουρίστες των φημισμένων δυτικών παραλιών της Λευκάδας μας και οφείλουμε να το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο αφορά την αποκατάσταση, της Επαρχιακής Οδού Λευκάδας – Τσουκαλάδων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Λευκάδας.

Δημοπρατήθηκε με 500.000 Ε ο δρόμος Τσουκαλάδες Πευκούλια
2021.03.05 @ Π.Ε Λευκάδας: Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Τσουκαλάδες – Πευκούλια προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. #ΠΙΝ #Λευκάδα #ΟδικήΑσφάλεια #ΟδικόΔίκτυο #Τσουκαλάδες #Πευκούλια #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Συγκεκριμένα, μετά τη διασταύρωση της Ι.Μ Φανερωμένης  έως την έξοδο του οικισμού Τσουκαλάδων προς Πευκούλια, θα γίνουν εργασίες που περιλαμβάνουν:

  • ασφαλτοστρώσεις για την αποκατάσταση βλαβών του ασφαλτοτάπητα,
  • κατασκευή τάφρου για την απορροή των βρόχινων νερών,
  • τεχνικά έργα για την αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατολισθήσεων,
  • τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας εκεί που χρειάζεται.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου, «Αποκατάσταση συντήρηση αντιστήριξη επαρχιακού δρόμου από οικισμό Τσουκαλάδων εως Πευκουλια λόγω σεισμού 17-11-2015», είναι 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 022 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *