Παραίτηση-βόμβα της Κατερίνας Καββαδά από το Δ.Σ. Μεγανησίου

Παραίτηση βόμβα της Κατερίνας Καββαδά από το Δ.Σ. Μεγανησίου

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κατερίνα Καββαδά (Καρατσολάκη) προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγανησίου  και με συνημμένη ανοιχτή επιστολή της (και προς τα ΜΜΕ της Λευκάδας), εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να παραιτηθεί, τόσο από επικεφαλής της παράταξής της όσο και από δημοτική σύμβουλος!

Ακολουθούν οι επιστολές της κας Καββαδά που έπεσαν σαν βόμβες τόσο στο Μεγανήσι, όσο και στην Λευκάδα ευρύτερα:

***

5 Μαρτίου 2021

Προς

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου

 

Κύριε Πρόεδρε

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με συνημμένη ανοικτή επιστολή όπου εξηγώ τους λόγους και η οποία επιθυμώ να αναγνωστεί ολόκληρη στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και για το ρόλο σας στο ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Κατερίνα Σ. Καββαδα

 

ΥΓ: Σας ενημερώνω ότι παράλληλα με σας την αποστέλλω και στα τοπικά ΜΜΕ.

***

<<Αγαπητοί μου συμπατριώτες, φίλες και φίλοι

Η απόφασή μου την οποία θέλω να σας γνωστοποιήσω με αυτή την δήλωση δεν υπαγορεύεται από κάποια κακή συγκυρία της στιγμής. Είναι αποτέλεσμα πολύμηνης σκέψης και εσωτερικής διεργασίας. Αγαπάω τον τόπο μου και το έχω αποδείξει εμπράκτως στα τελευταία πολλά χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του νησιού μας. Ασχολήθηκα και με τα μεγάλα και με τα μικρά ενώ η ανθρώπινη συμπεριφορά μου στον καθένα και στην καθεμία χωριστά είχε αγάπη και ενδιαφέρον. Μια στάση ζωής που κληρονόμησα από τους γονείς μου. Ο Σπύρος και η Νίτσα είχαν πάντα την πόρτα τους και την ψυχή τους ανοικτή για όλους τους Μεγανησιώτες, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς ιδεολογικές ταμπέλες. Και κυρίως χωρίς αντάλλαγμα. Το ίδιο έκανα και θα συνεχίσω να κάνω και εγώ σε όλη μου την ζωή. Σαν Κατερίνα θα είμαι πάντα δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη την ανθρώπινη βοήθεια και τη στήριξη μου.

 

Παραιτούμαι από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου μας και δημοτική σύμβουλος. Τους λόγους θα σας τους περιγράψω όσο πιο απλά γίνεται.

Ο δήμος έχει διολισθήσει σε μια παρακμιακή λειτουργία με ενός ανδρός αρχή. Ο δήμαρχος κάνει ό,τι θέλει και όπως το θέλει άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας και άλλοτε ικανοποιώντας προεκλογικές δεσμεύσεις σε ανθρώπους που στήριξαν την παραμονή του στην δημαρχία με νύχια και με δόντια. Υποστηριζόμενος βέβαια πάντα σε νόμιμες η μη πράξεις και δράσεις του από τους κυβερνητικούς και μη θεσμικούς φορείς του νομού και της περιφέρειας. Τα περισσότερα που συμβαίνουν δεν περνούν από το δημοτικό συμβούλιο. Η και να περνούν είναι αποτέλεσμα άφωνων  πλειοψηφιών και υπόγειων συνεργασιών. Η δήθεν διόρθωση του νόμου από τον τότε υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο που έδωσε όλες τις εξουσίες στην οικονομική επιτροπή δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους να αλωνίζουν ελεύθερα. Καμιά αντιπολιτευτική φωνή δεν ακούγεται …πολλές φορές  δεν της δίνεται καν βήμα.

 

Τα προσεχή χρόνια δεν προβλέπονται ευοίωνα και δημιουργικά. Αισθάνομαι ότι συμμετέχω σε παράσταση καραγκιόζη και μάλιστα με ίντριγκες και υπονόμευση μου  όχι μόνο στα παρασκήνια αλλά και επί σκηνής . Και το χειρότερο…εκ των έσω της παράταξής . Η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός μου δεν μου επιτρέπουν πλέον να βρίσκομαι σε αυτό το κάδρο και προφανώς δεν θα είμαι ξανά υποψήφια. Έρχονται δύσκολοι μήνες και χρόνια και εάν δεν συστρατευθούν περισσότεροι από όσοι μπορούν σε μια παράταξη δεν πρόκειται να σταματήσει η κατηφόρα.

Αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω στις τελευταίες εκλογές. Προσπάθησα να φτιάξω έναν συνδυασμό ανοικτό, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς βαρίδια του παρελθόντος και χωρίς κομματικές παρωπίδες που θα ένωνε την κοινωνία του νησιού. Ήμουν όμως πολύ αληθινή, πολύ ντόμπρα, πολύ πολιτικά ρομαντική πολύ καθαρή.  Το πλεονέκτημα κατάντησε μειονέκτημα. Δεν τα κατάφερα. Έχω αναγνωρίσει και έχω αναλάβει τις ευθύνες μου για αυτή την εξέλιξη. Όσοι ελάχιστοι όπως αποδείχτηκε  πιστέψαμε στο όραμα, φτάσαμε μέχρι την βρύση και δεν ήπιαμε νερό. Μας έλειψαν κάποιες λίγοι ψήφοι. Και αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί εύκολα, εάν όλοι δίναμε την μάχη με την ψυχή μας, χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς διπροσωπία , βεντέτες και κόμπλεξ του παρελθόντος. Χωρίς στόχευση θεσούλας μετεκλογικά και προσωπικό συμφέρον . Χωρίς αγώνα για μονοσταυρίες προς ικανοποίηση προσωπικής φιλοδοξίας – ματαιοδοξίας με κόστος στην παράταξη. Χωρίς κάποιοι να παίζουν τον παπά η να συμπορεύονται μαζί μας εικονικά τη στιγμή που ήταν εντολοδόχοι και αχυράνθρωποι κάποιων ρεβανσιστών, οι οποίοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη μου.

 

Είναι η στιγμή να τα πούμε όλα. Υπήρξαν στην παράταξή μας άνθρωποι και με επιφυλάξεις και με δεύτερες σκέψεις αλλά κυρίως με δικές τους κρυφές ατζέντες. Άλλοι συνειδητά και άλλοι ασυνείδητα υπονόμευσαν τον αγώνα για να “πριονίσουν” δήθεν εμένα και τελικά “πριόνισαν” το κλαδί που κάθονται, δηλαδή το νησί μας.

 

Ξέρετε οι περισσότεροι ποιοι υποψήφιοι δεν επεδίωξαν να ψηφιστούν ούτε καν από τον στενό τους κύκλο και ποιοι δεν επεδίωξαν να έρθουν στο νησί την δεύτερη Κυριακή ούτε καν μέλη της οικογένειάς τους. Χωρίς να εξαίρω στο σημείο αυτό και άτομα από το δικό μου συγγενικό κύκλο. Ποιοι επίσης με χαρακτηρισμούς στο διαδίκτυο αντί να προσεγγίσουν ψηφοφόρους, τους απομάκρυναν. Ποιοι ζητούσαν παρασκηνιακά πραξικοπηματική απομάκρυνση μου. Ποιοι με τη δυνατότητα ανεξάρτητης εκλογής των τοπικών συμβουλίων θυσίασαν το μέλλον του νησιού για μια προσωπική εκλογή . Ποιοι μετά την ήττα <<λάκισαν>>. Όσο για τις ύβρεις και τον διασυρμό που έχω υποστεί η ίδια, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν σεβάστηκαν ούτε την δική μου αψεγάδιαστη επαγγελματική πορεία, η οποία ήταν και το όπλο μου να προσφέρω στο νησί αλλά ούτε και την ιστορία της οικογένειάς μου. Δεν ήθελαν ήθος και νομιμότητα. Προτίμησαν την προάσπιση των μονοπωλίων , την ασυδοσία και ανομία που τους παρείχε και τους παρέχει η τωρινή δημοτική αρχή, το προσωπικό όφελος και μόνο . Ήξεραν πολύ καλά και την ικανότητα μου αλλά κυρίως την εμμονή μου με τη νομιμότητα. Κυρίως ήξεραν ότι σε περίπτωση εκλογής μου θα έπαυαν ακαριαία τα νταβατζιλίκια στους κουμανταδόρους του νησιού και στους οπαδούς τους.

 

Θλίβομαι αλλά δεν πτοούμαι. Είναι μαθημένα τα βουνά στα χιόνια. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά το λαϊκισμό και το πώς μεταφράζουν οι περισσότεροι όπως τους συμφέρει σας προλαβαίνω: Δεν αφήνω εγώ την παράταξη….δεν την παρατάω…αυτή με άφησε…οι υποτιθέμενοι  συμπορευτές μου με άφησαν….μόνη να αγωνίζομαι…

Σας αποχαιρετώ με την ευχή ο επόμενος υποψήφιος που θα ενστερνιστεί τις ιδέες μου και των ελάχιστων της παράταξής μας που αγνά και χωρίς αντάλλαγμα πίστεψαν σ’ αυτές  και θα επιχειρήσει να δώσει την μάχη απέναντι στην απαξία και τον λαϊκισμό να είναι πιο τυχερός από μένα.  Εύχομαι στους ρεβανσιστές που κρύβονται στη σκιά καλή επιλογή αχυράνθρωπου – βιτρίνας. Εύχομαι στους υπόγειους διαδρομείς με τις κρυφές ατζέντες και τους ευσεβείς πόθους για μια θεσούλα, να μεγαλουργήσουν. Εγώ θα κουβαλάω πάντα στην καρδιά μου τις καλές στιγμές και εκείνους τους ελάχιστους που με γνώρισαν ουσιαστικά, με αγάπησαν για αυτό που είμαι και όσα πιστεύω και με πίστεψαν στ’ αλήθεια. Οι οποίοι καταλαβαίνουν απόλυτα την απόφαση μου. Να είστε σίγουροι ότι ξέρω μία προς μία και έναν προς έναν ποιοι στάθηκαν και ποιοι στέκονται δίπλα μου.

Καλή τύχη στο Μεγανήσι!

 

ΥΓ: Δεν θα δεχτώ σχόλια για την δήλωση μου. Παρακαλώ να το σεβαστούν και οι συμπολίτες και οι διαχειριστές των ηλεκτρονικών σελίδων ενημέρωσης >>

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *