Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής της Μαρίνας στο Νυδρί

Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής της Μαρίνας στο Νυδρί

Το έργο οδεύει προς δημοπράτηση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου

Π.Ε. Λευκάδας: Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής της Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί – Προς δημοπράτηση το έργο που χρηματοδοτείται από την πράξη AI SMART του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Ιταλία

 

Την οικοδομική άδεια, το τελευταίο έγγραφο που απαιτούταν, για την κατασκευή της μαρίνας στο Νυδρί, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, την προηγούμενη Τρίτη (23/2/20210), από την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), Αλεξάνδρα Παπαλιάκου.

Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής της Μαρίνας στο Νυδρί
2021.03.03 @ Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής της μαρίνας τουριστικών σκαφών στο Νυδρί – Προς δημοπράτηση το έργο που χρηματοδοτείται από την πράξη AI SMART του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Ιταλία. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Μαρίνα #ΤουριστικόΚαταφύγιο #Νυδρί #AISMART #Interreg #GreeceItaly #InterregGrIt #InterregProject #EUproject #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

«Η μετάβαση μου στην Αθήνα και την ΕΥΠΑΤΕ είχε στόχο να πάρω χέρι με χέρι την απαραίτητη οικοδομική άδεια από την κ. Παπαλιάκου, ώστε να αποφύγουμε τις περαιτέρω καθυστερήσεις. Ύστερα από σχεδόν ένα έτος από την εναρκτήρια συνάντηση στο Μπάρι της Ιταλίας το Δεκέμβριο του 2019, δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να υπερκεράσουμε τα στενά χρονικά περιθώρια και τις πολύπλοκες διαδικασίες.

Πλέον η δημοπράτηση του σύγχρονου Τουριστικού Καταφυγίου του Νυδριού είναι ‘προ των πυλών’!»,

ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής της Μαρίνας στο Νυδρί

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται να διαμορφωθεί μια οργανωμένη μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, ενώ στη χερσαία ζώνη θα κατασκευαστεί μικρό κτίριο και θα διαμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ελλιμενιζόμενα σκάφη.

 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, στο οποίο επίσης συμμετέχουν η Περιφέρεια της Απουλίας (επικεφαλής εταίρος), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *