“Όλοι για τη Λευκάδα”: Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη

“Όλοι για τη Λευκάδα”: Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας της παράταξης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

με τον Αντιπεριφερειάρχη, για τα θέματα της πανδημίας και ιδιαίτερα των σχολείων

 

Συνάντηση, με πρωτοβουλία της παράταξής μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2/3/2021 με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά Αντρέα.

Στη συνάντηση από πλευράς μας, συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δρακονταειδής Κων/νος, Γληγόρης Χρήστος και Σέρβος Κων/νος.

Σκοπός της, ήταν να μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας, καθώς επίσης τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις μας, αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας στη Λευκάδα, ύστερα από την αντίστοιχη τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης/2/2021.

 

Θέσαμε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη, μεταξύ άλλων,  τα εξής ζητήματα:

  1. Η διαχείριση στην αντιμετώπιση της κρίσης εκ μέρους των θεσμικών φορέων (Περιφέρεια, Δήμος, κ.λπ.), ήταν αποσπασματική και χωρίς συντονισμένο σχεδιασμό. Δεν είναι τυχαίο που την ίδια μέρα (Δευτέρα 1/3), με διαφορά δυο ωρών και φυσικά πολύ καθυστερημένα, πραγματοποιούνταν ξεχωριστές συσκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου με τους ίδιους εμπλεκόμενους φορείς.

 

  1. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει άμεση, ενιαία (από ένα κέντρο) και κυρίως υπεύθυνη ενημέρωση, για την εξέλιξη της κατάστασης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση, φόβος, αν όχι και πανικός, σε κάποιες περιπτώσεις, στους πολίτες.

 

  1. Ειδικά στο θέμα των σχολείων, επικράτησε και επικρατεί ένα αλαλούμ. Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά κι ενώ οι μισοί μαθητές δεν πηγαίνουν, επειδή οι γονείς τους και δικαιολογημένα, φοβούνται.

Δεν πάρθηκαν, ως οφείλονταν, από κοινού πρωτοβουλίες Περιφέρειας ή Δήμου και δεν ασκήθηκε πίεση με στόχο το κλείσιμό τους, ενώ άλλοι (Δήμοι ή Περιφέρειες) κινήθηκαν σ’ αυτήν την κατεύθυνση (π.χ. Δήμοι Θεσπρωτίας).

Τονίσαμε ιδιαιτέρως στον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι τα σχετικά πρωτόκολλα που πολλοί επικαλούνται  δεν αποτελούν θέσφατα, αφού άλλωστε η ίδια η πολιτεία πολλές φορές τ’ αλλάζει.

Εμείς ζητάμε, μέρες τώρα, και επιμένουμε στο άμεσο κλείσιμό τους για όσο χρειασθεί!

 

  1. Επισημάναμε τις τεράστιες (και τοπικά) οικονομικές συνέπειες που υπάρχουν, εξ αιτίας της πανδημίας, καθώς και την ανάγκη λήψης σοβαρών μέτρων ενίσχυσης όσων πλήττονται.

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μας άκουσε και εξέφρασε αντιστοίχως τις δικές του απόψεις.

Η παράταξή μας αναμένει τις όποιες δικές του πρωτοβουλίες.

 

Λευκάδα, 2/3/2021

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *