Ακούστηκαν “δύσκολες” αλήθειες στο Δ. Σ.

Ακούστηκαν “δύσκολες” αλήθειες στο Δ. Σ.

Κάποιες δύσκολες αλήθειες που επειδή τσούζουν σπανίως ακούγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε ευθαρσώς και μεγαλόφωνα σε διάφορες φάσεις της συνεδρίασης της Παρασκευής ο δημοτικός σύμβουλος του Διαύλου Νίκος Γαζής.

Αθώοι οι πολίτες?

Η αρχή έγινε για στο θέμα της πανδημίας στη Λευκάδα, που συζητήθηκε προ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης και αφού είχαν τοποθετηθεί  όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς κανένας να αναφερθεί και στην ατομική ευθύνη των δημοτών, η ατομική συμπεριφορά των οποίων, σε κάποιες συγκεκριμένες  περιπτώσεις,  έκανε το πρόβλημα (και) στον τόπο μας να εκραγεί!

Οι περισσότερες αριστερές παρατάξεις μάλιστα, συναγωνιζόμενες μεταξύ τους για το ποια θα αντιπολιτευτεί εντονότερα το κράτος και την κυβέρνηση, απάλλασσαν εντελώς τους δημότες από κάθε ευθύνη!

Επ΄ αυτού του φαινομένου τοποθετήθηκε ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος λέγοντας:

“Απορώ με την σπουδή κάποιων συναδέλφων ή ορθότερα κάποιων παρατάξεων, να βγάλουν λάδι εμάς τους κατοίκους για τον τρόπο που πειθαρχούμε και τηρούμε τα μέτρα. Προφανώς ζουν σε άλλον τόπο και σε άλλη πόλη οι συνάδελφοι που φανερό μέλημά τους είναι μην τυχόν και δεν αντιπολιτευτούν στο μάξιμουμ την Κυβέρνηση και τις Αρχές, και γιατί όχι(;) μην κακοκαρδίσουν τους εν δυνάμει ψηφοφόρους και χάσουν έτσι ψήφους!

Ας συνειδητοποιήσουμε κύριοι συνάδελφοι, πως επειδή το πρόβλημα είναι φοβερό, δεν μας παίρνει -κατά το κοινώς λεγόμενο- ούτε για παιχνιδάκια κι ούτε είναι ώρα να χαϊδεύουμε αυτιά…”

Το σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου…

Η επόμενη ήταν κατά την συζήτηση του εκλογικού νομοσχεδίου και αφού πριν,  τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Θ. Σολδάτος, τοποθετήθηκαν σαν ένθερμοι οπαδοί της συνεργασίας και της διαπαραταξιακής συνεννόησης, εκθειάζοντας έμμεσα την αγαστή συνεργασία τους που τους έφερε μαζί να εφαρμόσουν στην πράξη την πολυπόθητη “κυβερνησιμότητα”, την οποία έθεσε σε κίνδυνο η απλή αναλογική των τελευταίων εκλογών.

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί κύριοι συνάδελφοι”, είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του  εμφανώς “αρπαγμένος” ο σύμβουλος και συνέχισε:   ” Απόψε όμως τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Σολδάτος μίλησαν για σχοινί! Ο κ. Σολδάτος μάλιστα μίλησε και ξαναμίλησε, αφού και στην αρχή της συνεδρίασης έσπευσε να μας διαβεβαιώσει πως λέει τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη!

Το μόνο που ουδόλως ακούστηκε από κανέναν τους, ήταν οι αντιπαροχές που αυτή τη στιγμή δίνουν στην παράταξη του κ. Σολδάτου πέντε αντιδημάρχους!…

Τα αντιπαρέρχομαι όμως αυτά για να έρθω στο προκείμενο για το Νομοσχέδιο”, είπε και συνέχισε επί του θέματος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *