Σύσκεψη για τις σχολικές μονάδες στην ΠΕ Ενότητα Λευκάδας

Σύσκεψη για τις σχολικές μονάδες στην ΠΕ Ενότητα Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Κάνουμε ότι απαιτείται για να παραμένει η σχολική κοινότητα ασφαλής» – Έκτακτη σύσκεψη μεταξύ Π.Ε. Λευκάδας, Νοσοκομείου και Α’-βάθμιας και Β’-βάθμιας Εκπαίδευσης

 

Έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τα υγειονομικά θέματα στις σχολικές μονάδες που προκύπτουν από την πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων στη Λευκάδα, συγκάλεσε σήμερα (26/2/2021) το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, με τη συμμετοχή των Ιωάννη Μπάκαβου (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας), Ιωάννη Σαρανταένα (Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής ΓΝΛ & Υπεύθυνος ΕΟΔΥ Λευκάδας), Κωνσταντίνου Μπατσίλα (Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας), και Ανδρέα Πολίτη (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας).

 

Κατά την σύσκεψη, αποφασίστηκε να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα ο οργανωμένος σταδιακός δειγματοληπτικός επιδημιολογικός έλεγχος των δασκάλων και των καθηγητών – από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟμΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Πλατεία Μαρκά και από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας (ΓΝΛ) – ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη προφύλαξη της εκπαιδευτικής κοινότητας από την διασπορά, αλλά και για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, από την Α’-βάθμια και την Β’-βάθμια Εκπαίδευση, ώστε να έχουν έγκυρη πληροφόρηση.

 

Τέλος, αποφασίστηκε να παρακολουθείται στενά η εξέλιξη της πανδημίας, μέσα από συχνές συσκέψεις, και να αναλαμβάνονται συντονισμένες και προγραμματισμένες ενέργειες, πάντα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν τεθεί από τους ειδικούς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *