Στο κόκκινο η Λευκάδα-Τα πρόσθετα μέτρα

Στο κόκκινο (επίπεδο Β) πλέον η Λευκάδα Τα πρόσθετα μέτρα

Στο κόκκινο επίπεδο Β του αυξημένου κινδύνου κατατάχτηκε η Λευκάδα με συνέπεια  να επιβληθούν και αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα

Την ανακοίνωση έκανε στην αποψινή/χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, στην προ ημερησίας συζήτηση που είχε σαν θέμα της την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στη Λευκάδα. Μιλώντας λοιπόν ο δήμαρχος ανέφερε ότι το νησί μας από το επίπεδο της επιτήρησης μεταφέρθηκε στο επίπεδο Β του αυξημένου κινδύνου, προσθέτοντας πως αυτό έγινε καθότι την τελευταία εβδομάδα από την Κυριακή και μετά, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα, έχουμε φτάσει τα 43 ενεργά κρούσματα από επτά τα οποία είχαμε. Και συνέχισε λέγοντας:

“Σήμερα είχα μία επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά και το γενικό γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας, οι οποίοι και είναι γνώστες της κατάστασης της Λευκάδας. Γνωρίζουν πως η επιδείνωση αυτή ουσιαστικά προέκυψε από ένα συμβάν, από μία συνάθροιση είναι που έχουμε αυτή την εξέλιξη και μου ξεκαθάρισαν ότι επιβάλλεται να γίνει αυτή η αλλαγή προκειμένου με τα περιοριστικά μέτρα, να μπορέσει να ελεγχθεί το συντομότερο δυνατό η κατάσταση.”

Για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν από αύριο (Σάββατο) το πρωί, είπε, σε γενικές γραμμές στο επίπεδο Β προβλέπεται η αναστολή δια ζώσης μόνο των λυκείων, ασχέτως αν αυτό μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες λειτουργούν δια ζώσης. Συνεπώς με τηλεκπαίδευση θα γίνονται μόνο τα μαθήματα των τριών τάξεων του Λυκείου.

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, αναστέλλεται η λειτουργία τα σαββατοκύριακα, ενώ τα σαββατοκύριακα οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 5:00 το πρωί, καθώς και κάποιες άλλες αλλαγές στην λειτουργία των μαγαζιών της λιανικής και των κομμωτηρίων.

Για τα πρόσφατα κρούσματα είπε ότι επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές είχαμε σήμερα για δύο αδέρφια στο 1ο Δημοτικό και για αυτό σε σύσκεψη που έγινε αποφασίστηκαν να κλείσουν δύο τμήματα στο 1ο Δημοτικό. Επίσης υπήρξε ένα κρούσμα στο 8ο νηπιαγωγείο,  στον νηπιαγωγό, με αποτέλεσμα να κλείσει το ένα από τα δύο τμήματα εκεί. Πάλι καλώς ή κακώς δηλαδή, αν στην ίδια σχολική ενότητα υπάρχει ένα κρούσμα, κλείνει μόνο το συγκεκριμένο τμήμα στον ίδιο χώρο…

Αυτά είναι τα κρούσματα ως προς τα σχολεία, κατέληξε, και οτιδήποτε άλλο ακούγεται δεν είναι αληθές και σε αυτό είμαι κατηγορηματικός.

Επίσης επειδή ένα μέλος του προσωπικού των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ βγήκε θετικό, γι αυτό και με βάση τα προβλεπόμενα έχει κλείσει η δομή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τι θα ισχύσει από αύριο

Κρίνοντας από το τι ισχύει μέχρι τώρα σε άλλες περιοχές που έχουν τεθεί στην ίδια κατάσταση αυξημένου κινδύνου με την Λευκάδα, από αύριο -που θα εκδοθεί και το σχετικό ΦΕΚ- θα ισχύουν τα εξής πρόσθετα μέτρα, πέρα από τα υπάρχοντα οριζόντια μέτρα που υπήρχαν σε ισχύ:
-Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
-Δια ζώσης λειτουργία Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών και διδασκαλία Δημοτικών και Γυμνασίων
-Μόνο στα Λύκεια προβλέπεται τηλεκπαίδευση
– Λειτουργία χώρων Λατρείας: Πραγματοποίηση Λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
-Λειτουργία λιανεμπορίου με το σύστημα click away και λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων με προκαθορισμένο ραντεβού και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
-Με ραντεβού, θα λειτουργούν επίσης τα κουρεία, τα κομμωτήρια, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *