Η τακτική Γαλιατσάτου να βαφτίζει την νομιμότητα σκάνδαλο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πάγια η τακτική του κ. Γαλιατσάτου να βαφτίζει “σκάνδαλο” την νομιμότητα,

αρκει να τροφοδοτήσει την στείρα αντιπολιτευτική του συμπεριφορά

 

“Με την διαβεβαίωση πως από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου δεν έχει ανατεθεί κανένα δημόσιο έργο με απευθείας ανάθεση, δηλαδή με την εφαρμογή της σχετικής πρόβλεψης του άρθρο 118, του Ν.4412/2016, σταματήστε  να βαπτίζετε  ως “σκάνδαλο” κάθε δυνατότητα αξιοποίησης ειδικών προβλέψεων του νόμου, και νομότυπων αποφάσεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών σε ιδιαίτερες καταστάσεις όπως αυτες των ακραίων φυσικών καταστροφών και τις συνέπειες που αφήνουν” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος,  απαντώντας στην Επερώτηση με θέμα “Οι δια της πλαγίας οδού απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων και οι συνέπειες αυτών” που εισήγαγε ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΝΑΣΑ” Θόδωρος Γαλιατσάτος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr.

 

Ο κ. Στασινόπουλος ενημέρωσε πως η Π.Ε. Ζακύνθου βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το πέρασμα του κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ”. Επίσης, υπενθύμισε πως στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου κατανεμήθηκε στην Π.Ε. Ζακύνθου η πίστωση του εν λόγω έργου υπάρχει ρητή  αναφορά ότι “οι αναθέσεις των ανωτέρω πρέπει να γίνουν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες για το κατεπείγον”, όπου ψήφισε θετικά  επί της απόφασης αυτής και η ΑΝΑΣΑ.

 

Παρουσιάζοντας τις σχετικές διαδικασίες, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι η πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ζακύνθου ελήφθη αφού έλαβε υπόψη “α)  την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με την οποία είχε κηρυχθεί η Π.Ε. Ζακύνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας β) την  απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με το κατεπείγον και γ) την ανάγκη για άμεση εκτέλεση των εργασιών πριν την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση ανάθεσης δημόσιας σύμβασης για την εκτέλεση του έργου, με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση όπως προβλέπεται στο άρθρο 32, παράγραφος 2.γ, του Ν.4412/2016 η οποία και έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή.

Προτάθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου σε εφαρμογή  της  σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνει χρήση των προβλεπομένων διατάξεων του Νόμου για απρόβλεπτα γεγονότα. Στην συνέχεια  σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων απηύθυνε πρόσκληση διαπραγμάτευσης προς τις δυο μεγαλύτερες εργοληπτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημοσίων έργων στην Π.Ε. Ζακύνθου.

Το εξεταζόμενο έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών κάτω από ειδικές συνθήκες για την άρση επικινδυνοτήτων και την κατασκευή των αναγκαίων τεχνικών έργων αντιστήριξης και αποκατάστασης”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε “Ειδικά  στην εφαρμογή των αποφάσεων  του Περιφερειακού Συμβουλίου τις οποίες έχετε υπερψηφίσει και εκτελούνται κανονικά  και επειδή  προσβάλλει ο κ. Γαλιατσάτος ιδιαίτερα τους συναδέλφους του μηχανικούς  από  τις Διευθύνσεις  των Τεχνικών Υπηρεσιών με τους οποίους έχετε συνεργαστεί και έχετε προσωπική άποψη για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους”.

 

Και συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος ότι “με συνεπή εφαρμογή του νόμου, η Περιφερειακή Αρχή θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες αποκαταστάσεων και αναβαθμίσεων προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών στον τοπο μας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *