Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για το Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας

 

κ. Πρόεδρε,

Το ζήτημα της «αξιοποίησης» του τουριστικού περιπτέρου στην περιοχή του Κάστρου με την παραχώρηση-εκμίσθωση σε ιδιώτη, αφορά το σύνολο των Λευκαδιτών καθώς και πλήθους ντόπιων, κυρίως, επισκεπτών του νησιού μας. Λόγω της σοβαρότητας του συγκεκριμένου θέματος, και του γεγονότος ότι απασχολεί, δικαιολογημένα, πολύ μεγάλο μέρος του «δημόσιου λόγου» να συζητηθεί σε συγκεκριμένη μονοθεματική συνεδρίαση, ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι της συγκεκριμένης πρόθεσης της δημοτικής αρχής. Θεωρούμε επίσης, ότι πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον του συγκεκριμένου χώρου.

Το βασικό ζήτημα για μας δεν είναι τα όποια εμπόδια τεθούν από επιτροπές ή ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά η ουσιαστική σταθερή εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε επιλογές παραχωρήσεων-εκμισθώσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι επιλογές ανοίγουν το δρόμο, ώστε τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα – αν όχι βραχυπρόθεσμα-, να αναιρούνται οι όποιες δεσμεύσεις για «ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση» στη παραλία.

Θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει o ο ίδιος ο Δήμος μας στην αναβάθμιση της περιοχής ώστε να απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αναβαθμισμένες και προσιτές υπηρεσίες με πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βερροιώτης Βαγγέλης

Βεροιώτης Αλέξανδρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *