Επίσκεψη και συσκέψεις Περιφερειάρχη με φορείς στη Λευκάδα

Επίσκεψη και συσκέψεις Περιφερειάρχη με φορείς στη Λευκάδα

 

Το θέμα της δημοπράτησης του έργου της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης (ΜΟ.Π.Α.Κ.) στη Λευκάδα και μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που αφορούν το εν λόγω έργο, απασχόλησαν -μεταξύ άλλων- τη σύσκεψη που έγινε, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου 2021, στο Διοικητήριο Λευκάδας, μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των Αντιπεριφερειαρχών, Σπύρου Ιωάννου (Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας), Κατερίνας Μοθωναίου (Οικονομικών και Πολιτισμού), Ανδρέα Κτενά (Π.Ε. Λευκάδας), του εντεταλμένου συμβούλου της Π.Ι.Ν. για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Αρμενιάκου, του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Κάρδαρη και του Δημάρχου Λευκάδας, Χαράλαμπου Καλού, όπως και στελεχών του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Λευκάδας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του οικοπέδου και της κυριότητάς του, η Περιφερειάρχης και πρόεδρος του δ.σ. του Φο.Δ.Σ.Α. υπογράμμισε στον Δήμαρχο Λευκάδας πως η ενημέρωση, την οποία έχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., είναι ότι το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, προκειμένου να μπορέσει να εγκατασταθεί απρόσκοπτα ο οριστικός ανάδοχος του έργου κατασκευής της ΜΟ.Π.Α.Κ.

Παράλληλα στη σύσκεψη στο Διοικητήριο της Λευκάδας συζητήθηκαν θέματα, τα οποία αφορούν στην προσαρμογή της μελέτης του έργου, σύμφωνα με τον ισχύοντα Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.), τις κατευθύνσεις του οποίου, άλλωστε, θ’ ακολουθεί σύντομα και ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), μετά την αναμενόμενη τροποποίησή του.

 

Επίσκεψη και συσκέψεις Περιφερειάρχη με φορείς στη Λευκάδα

Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου, εξάλλου, η Περιφερειάρχης συγκάλεσε σύσκεψη εργασίας στο Διοικητήριο με τους επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και τον διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε την περαιτέρω ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας του Covid19. Το μεγάλο διακύβευμα για την Περιφερειακή Αρχή είναι η διατήρηση της εξαιρετικής υγειονομικής εικόνας της Λευκάδας, η οποία ήταν ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα, όπου δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Στη σύσκεψη, το «παρών» έδωσαν ο Αστυνομικός Δ/ντης Λευκάδας, Κώστας Γαβρίλης, ο Λιμενάρχης, Παναγιώτης Λεονταράκης, ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, πύραρχος, Αλέξανδρος Κουβακάς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, Γιάννης Μπάκαβος.

Τόσο η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Μηλιώτης, υπογράμμισαν ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες, η περίοδος που έχουμε μπροστά μας είναι ακόμα πιο δύσκολη και γι’ αυτό απαιτούνται συνεχής έλεγχος, περισσότερες συστάσεις για τη σημασία της εφαρμογής των προστατευτικών κανόνων και μεγαλύτερη ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα θέματα της πανδημίας, των κινδύνων της διασποράς και της μετάλλαξης του ιού, αλλά και τη μεγάλη αξία του εμβολιασμού.

Συζητήθηκαν ακόμη τα ιδιαίτερα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, τα έργα που υλοποιεί ή προγραμματίζει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως και η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την Π.Ι.Ν. για τη δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στη Λευκάδα, σε οικόπεδο, που θα παραχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *