Συνάντηση βουλευτή με Ιόνιο Πανεπιστήμιο

  Συνάντηση βουλευτή με Ιόνιο Πανεπιστήμιο 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Λευκάδα, 21 Ιανουαρίου 2021

 

Συνάντηση Θανάση Καββαδά με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 για τις μέχρι τώρα ενέργειες και τα μελλοντικά βήματα

στο θέμα της λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης

 

Συνάντηση για το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης προκάλεσε στα γραφεία του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ανδρέα Φλώρο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Φοίβο Μυλωνά, και παρουσία του μέλους του Συμβουλίου Ένταξης και της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Ιωάννη Δραγώνα και του Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Βάιου Βαϊόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Βουλευτής σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στα θέματα που θα εμπλουτίσουν το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και για να οργανωθούν τα περαιτέρω βήματα.

Αναφορικά με το θέμα της ανακατασκευής του Κέντρου Νεότητας, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες αναμένουν έως το τέλος Ιανουαρίου τα τεύχη διακήρυξης που θα συνοδεύουν την προκήρυξη του διαγωνισμού, η οποία αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα. Επίσης, ο Πρύτανης ενημέρωσε ότι υπάρχει επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το τμήμα, καθώς είναι διαθέσιμοι 6 καθηγητές, ενώ είναι σε εκκρεμότητα η προκήρυξη για την κάλυψη 2 ακόμα θέσεων από το Υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, ο κ.Φλώρος ανέφερε ότι υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιόνιου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της οποίας ο Πρύτανης θα υποβάλει πρόταση για δέσμευση ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, τα οποία προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών του νέου τμήματος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη φοιτητική εστία, δυναμικότητας 80-100 κλινών, ο Πρύτανης ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι υπάρχει ειδικό ποσό για την κατασκευή φοιτητικών εστιών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Τόνισε ωστόσο ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού το οποίο, αφού εγκρίθηκε από το Δήμο Λευκάδας, βρίσκεται στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Για το θέμα ο Βουλευτής επικοινώνησε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα αποστέλλοντας και σχετική επιστολή όπου ζητά τη συνδρομή της.

Συνάντηση βουλευτή με Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Λευκάδα έχει καταθέσει ένα δυνατό φάκελο για τη διατήρηση του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στο νησί μας. Σε αυτό το αίτημά μας έχουμε την υποστήριξη της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχουμε όμως ακόμα και άλλα δυνατά χαρτιά, τα οποία ευελπιστώ να τον συμπληρώσουν, όπως η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μελετοκατασκευή του Κέντρου Νεότητας που θα στεγάσει το νέο Τμήμα, η δρομολόγηση Φοιτητικής Εστίας, η πρόσληψη δύο επιπλέον μελών ΔΕΠ και η δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον εξοπλισμό του Τμήματος.

Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα να τα συμπεριλάβουμε ολοκληρωμένα στο φάκελο μας μέχρι να γίνει η αξιολόγηση. Γι’ αυτό και θέλω να καλέσω όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να δουν το θέμα του πανεπιστημιακού τμήματος το ίδιο ζεστά με τους Λευκαδίτες και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να συνδράμουν το δίκαιο αίτημα του νησιού μας. Θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες και να ευελπιστώ ότι θα δικαιωθούν οι προσπάθειές μας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *